Büyükşehir, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor

Sokak hayvanlarının daha modern ve konforlu bir tesise kavuşması için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor. Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan tesisi ziyaret eden öğrencilere hayvanların beslenmesi, bakımı ve onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatılıyor.

Büyükşehir, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor
  • 21 Aralık 2018, Cuma 14:45

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açıldığı ilk günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Özellikle okullardan yoğun talep alan tesiste, hayvanların beslenmesi, bakımı, nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından detaylı olarak anlatılırken, çocuklara hayvan sevgisi de aşılanıyor. Sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması ve hastalıkları hakkında eğitim çalışmalarının yanı sıra tesisi ziyaret eden çocuklara ve vatandaşlara, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması için de bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

BİRÇOK YÖNÜYLE TÜRKİYE’DE İLK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkanını sağlama adına kazandırılan dev tesis ile gelecek nesillere de hayvan sevgisi ve farkındalığını aşılamak istediklerini ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Bizlere emanet olan hayvanları korumak, onları en iyi şartlarda yaşamalarına imkan hazırlamak bizlerin asli görevlerindendir.  Tesisimiz bir çok yönüyle ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyor” dedi.

“DENİZLİMİZE YAKIŞANI YAPTIK”
Öğrencilerin yoğun bir şekilde tesise ziyarete geldiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Tesisimize gelen çocuklarımıza görevli arkadaşlarımız eşliğinde hayvanların temel bakımı ve koruma bilinci anlatılıyor, hayvan sevgisi aşılanıyor. Şükürler olsun, Denizlimize yakışanı yaptık. Bu dünya hepimizin, çocuklarımızın hayvan sevgisiyle yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık