Buldan ve Güney’in atıkları için aktarma istasyonu kuruldu

Çöp bertarafı konusunda son yıllarda önemli yatırımlar yapılan Denizli’de, Büyükşehir Belediyesi Güney ve Buldan’ın atıklarının Denizli tesisine getirilmesi için aktarma istasyonu kurdu.

Buldan ve Güney’in atıkları için aktarma istasyonu kuruldu
  • 18 Şubat 2020, Salı 15:59

Uzak ilçelerde katı atık yönetim tesisleri hayata geçiren Denizli, planlama dahilinde Buldan ve Güney için aktarma istasyonu kurdu.

 

GÜNLÜK 50 TON ÇÖP

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirmesinin ardından yapımı biten tesiste Buldan ve Güney ilçelerinden toplanan günlük 50 ton evsel katı atığın vahşi depolanmasının önüne geçilecek.

 

AYRIŞTIRILACAK

Yaklaşık 7 bin metrekare alan kaplayan tesise getirilen evsel katı atıklar buradan büyük araçlarla Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi'ne taşınacak ve burada ayrıştırılarak düzenli depolamaya dahil edilecek.

 

 

ZOLAN: İKİ İLÇEYİ DAHA DAHİL ETTİK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy, Acıpayam, Serinhisar, Tavas, Kale ve Beyağaç’ta vahşi (gelişigüzel) depolamaya son verdiklerini söyledi. Buldan-Güney Katı Atık Aktarma İstasyonu ile 2 ilçede daha vahşi depolamaya son vereceklerini kaydeden Zolan, "Vahşi depolamadan, düzenli depolamaya geçerek hem insan ve çevre sağlığına hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık