Bina yıkımında kazalar peş peşe geliyor

Doktorlar Caddesi üzerinde yıkımı devam eden eski hastane binasında genç bir kız ölümden döndü. Yıkım sırasında daha önce iki kez yangının çıktığı, .in vincin devrildiği yıkımda dün de genç bir kızın üzerine moloz parçaları düştü. Genç kız şikayetçi oldu, çevre vatandaşlar ise tedirginliğini dile getirdi.

Bina yıkımında kazalar peş peşe geliyor
  • 04 Aralık 2018, Salı 13:25

1980’lı yılların sonunda özel hastane olarak yapılan, ancak daha sonra Pamukkale Üniversitesi’ne devredilen bina bir süre önce yıkılmaya başlandı. Ancak yıkım sürerken kazalar da peş peşe geldi. Önce hastanenin depo bölümünde bulunan oksijen tüpleri nedeniyle yangın çıktı, ardından bir yangın daha yaşandı.

Geçen hafta vincin devrildiği ve yine ucuz atlatılan yıkım çalışmalarında; Deha 20 Gazetesi’nin haberine göre genç bir kız yaralandı. Deha 20’den Ayhan Akar’ın haberine göre; dün sabah saatlerinde, yıkım çalışması süren binanın yanındaki işyerine girmeye çalışan özel firma çalışanı Başak G., kopan parçalardan birinin sırtına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Yıkımda kepçenin çalışması sırasında üst katlardan büyük bir gürültüyle düşerek güvenlik alanı dışına taşan molozlar işyerinin korkuluklarını yıkarken, bir beton parçası da Başak G.’nin sırtına isabet etti. İlk müdahalesi aynı binada bulunan özel poliklinik tarafından Başak G., daha sonra Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis’te ayakta tedavi gördü.

İşyerine girerken ölümden döndüğünü söyleyen Başak G., “Gürültüyü duyunca kaçmak istedim ama başaramadım. Beton molozlardan biri sırtıma isabet edince büyük bir acı hissettim. Orada daha fazla insan olabilirdi. Dikkatsizce yapılan yıkım sırasında insanlar ölebilirdi. Olayla ilgili Savcılığa şikayette bulunacağım” diye konuştu.

Aynı binada bir iş güvenliği firmasında görev yapan Halil İbrahim Uğurhan, daha önce vincin devrildiği yıkım çalışmalarının dikkatsiz yapıldığı ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu konusunda defalarca Merkezefendi Belediyesi’ne şikayette bulunduk. Bu kazadan sonra olay yerine gelen zabıta ekipleri ise umursamaz şekilde davranışlar sergiledi. ‘Daha ciddi önlemler alınması için birilerinin ölmesi mi gerekir?’ diye sorduğumuzda alaysı şekilde yaklaştılar” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık