Aydın-Denizli otoyolunda Çinli ortağın olduğu konsorsiyumdan tek teklif geldi

İhalesi daha önce defalarca ertelenen Denizli-Aydın arasındaki 154 kilometrelik yola yapılacak otoyol için yeni ihale yapıldı. İhaleye daha önce de teklif veren Çin merkezli Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd ile Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. konsorsiyumu teklif verdi.

Aydın-Denizli otoyolunda Çinli ortağın olduğu konsorsiyumdan tek teklif geldi
  • 26 Mart 2019, Salı 18:15

İhale, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. Sonucu; yapılacak değerlendirme sonrası açıklanacak olan ihale için konsorsiyum, 154 kilometrelik yolu 3 yılda yapmayı taahhüt etti.

 

İzmir-Antalya arasındaki otoyolun bağlantısı şeklinde düşünülen 154 kilometrelik yol, toplamda 440 kilometrelik İzmir – Antalya yolunun bir parçası olacak. Aydın-Denizli Otoyolu yapılırken, 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer alacak.

 

Geçiş ücreti her otomobil için kilometre başına 5 sent (Avro) olarak hesaplanacak. İhale onaylanır da iş ortaklığı yolun yapımını üstlenirse, inşaat bittikten sonraki 17 yıl 9 ay 18 gün boyunca otoyolu işletecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık