Alkol ve eroin bağımlıları çiple tedavi ediliyor

Alkol ve eroin bağımlılığında yeni teknoloji tedavilerden çipli (implant) tedavi uygulaması Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri AMATEM’inde başladı. Uygun görülen hastalara çip takılıyor, tedavi masrafları sigorta kapsamında devlet tarafından ödeniyor.

Alkol ve eroin bağımlıları çiple tedavi ediliyor
  • 23 Ekim 2019, Çarşamba 13:33

PAÜ Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde 2 yıldan bu yana 18 yatak kapasitesiyle hizmet veren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) bir yeniliğe daha imza attı.

Merkezde, alkol ve eroin bağımlılığında yeni dönemde sıklıkla kullanılan implant (çipli) tedavisi uygulanmaya başlandı. 

PAÜ AMATEM sorumlu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu birimin işleyişi ve çip tedavisi hakkında şunları söyledi:
Alkol ve özellikle eroin bağımlılığında kullanılmakta olan ve halk arasında “çip tedavisi” olarak bilinen “naltrekson implant” tedavisini bölgemizde İzmir ve Manisa’dan sonra üçüncü; ilimizde ise “ücretsiz” olarak uygulayan ilk merkez olduğumuz için gururluyuz. PAÜ yönetiminin  destekleri ile hastanemizce temin edilen bu tedavi, kliniğimizde yatarak tedavisi uyumlu bir şekilde tamamlayan ve implant işlemi planlanan hastalarda genel cerrahımız Dr. Öğr. Üyesi Sevda Yılmaz’ın katkıları ile uygulamaya başladık. Tedavi geri ödeme kapsamında olduğu için yatan hastalarımıza ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarımızın uzun süredir talep ettikleri bu uygulamaya başlayarak; hastalarımızın arındırma süreci sonrasında sürdürüm tedavisinde daha uzun süre temiz kalmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bağımlılıkta tedavi süreci uygulanan ilaç tedavileri ve psikososyal yaklaşımlar şeklinde olmaktadır.

Dr. Öğretim Üyesi Toker Uğurlu sözlerini şöyle tamamladı ; bu zorlu yolculukta hastalara destek olmaya PAÜ AMATEM kliniği olarak, gerek ilaç tedavileri gerekse psikososyal rehabilitasyona yönelik proje ve etkinlikler anlamında yeniliklerle devam edeceklerini, hastalara bağımlılıkta tedavinin, tüm zorluklarına rağmen mümkün olduğunu, umutlu olmalarını ve kliniğe başvurmalarını önerdiklerini belirtti.

Ülkemizde eroin ve alkol kullanım bozukluğu tanılı hastalara uygulanmakta olan “naltrekson” isimli ilacın hem oral (ağızdan) hem de implant (pellet, çip) formu rapor düzenlenerek İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü aracılığı ile yurtdışından getirtilebilmektedir. İlimizde ilk olarak hastanemizde uygulanan bu tedavi ile amaç hastanın eroin ve alkolden uzak kalması, temiz kalmayı öğrenmesi, tedavi uyumunun artması ve yinelemelerin önlenmesidir.

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık