Acıpayam ve Serinhisar'da vahşi depolama tarihe karıştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya son verecek Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu'nu tamamlayarak hizmete aldı. Proje ile 2 ilçeden toplanan günlük 80 ton atığın çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılırken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılıyor.

Acıpayam ve Serinhisar'da vahşi depolama tarihe karıştı
  • 08 Aralık 2018, Cumartesi 16:10

Bir süre önce Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya son verecek Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatını tamamlayarak hizmete aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan tesiste Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 80 ton evsel katı atığın nakil işlemi gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 9.000 metrekare büyüklüğündeki alanda inşa edilen aktarma istasyonu ile 2 ilçeden toplanan evsel katı atıklar küçük araçlardan büyük araçlara aktarılarak Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınıyor. Tesis ile günlük 80 ton atığın çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılırken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılıyor,

Riskler bertaraf edildi

Projenin hayata geçmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak gelen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilmeye başlandı. Atık pillerin geçici olarak depolandığı ifade edilirken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılıyor. Tesis ile katı atıkları vahşi depolayan Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalktı.

“Acıpayam ve Serinhisarımıza yakışanı yaptık”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun hizmete alınmasıyla beraber çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin her zaman yaşanılabilir bir kenti geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizde yapılan vahşi depolamaya son verdik. İnsanımızın ve ekolojik çevrenin söz konusu vahşi depolama ile karşılaşabileceği olumsuz etkileri ortadan kaldırdık. Acıpayam ve Serinhisarımıza yakışanı yaptık. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık