Taşeron firmaya bağlı yol işçilerinin maaş isyanı

Bir taşeron firmaya bağlı olarak Karayolları 27. Şube Şefliği hizmetinde çalışan 50 işçi, 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Taşeron firmaya bağlı yol işçilerinin maaş isyanı
  • 27 Ocak 2020, Pazartesi 15:35

Eylem yapan işçiler adına konuşan İbrahim Türkekul “Biz Karayolları 27. Bölge Şube Şefliğinde, Denkyol İnşaat firması adı altında yüklenici firmaya bağlı olarak çalışan işçileriz. Hepimiz asgari ücretle çalışıyoruz. 2019 yılının Kasım ve aralık ayından net maaşlarımız ve şoför ve operatör arkadaşlarımızın maaş farkları ödenmedi. Hepimiz zor durumdayız. Çoğu arkadaşımız tek başına çalışan ve ev kirası olan insanlar. Bunlar bilindik güncel konular, sadece bizim değil ülkenin sorunu bu. Ama bugüne kadar bize bu durumun yansıyalı bir seneyi geçti” dedi. 

Bu durumu bugüne kadar şirkete ve karayollarına duyurmaya çalıştıklarını belirten Türkekul “Bize bir maaşla, bir buçuk maaşla susturmaya çalıştılar. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Gerçekten bütün arkadaşlarımızın yol ve yemek ücreti karşılanmıyor. Hepimiz cebimizden ödüyoruz. Zaten sadece yol ve yemek ücretimiz 200-250 TL’yi buluyor. Buranın yemekhanesine 1 aylık yemeği borç yazdıran insanlarız. Çay ocağındaki çayı dahi borçla içen insanlarız. Çoğu arkadaşlar maaş yatana kadar yemek yemiyorlar, 1 ya da 2 simitle akşamı etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Son olarak “Biz sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Dilenci de değiliz. Bugün itibariyle imzalarımızı da attık. Ancak Şube Şefi bölgeden gelen bir emir olduğunu, bu yüzden şubenin içinde duramayacağımızı söyledi. Biz de karara saygı duyduk ve tüm arkadaşlarla şubenin önünde bekleme kararı aldık. Sonuç ne olur bilemiyoruz. Hükümet mi, devlet mi, bölge mi, sesimizi kim duyacaksa duysun artık” ifadelerini kullanan Türkekul, firma yetkililerinden hiç kimsenin iletişime geçmediğini de belirtti. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık