Seçimden önce açılan fabrikaya yerleştirilen 100’den fazla işçi işsiz kalıyor

Buldan’da CHP aday gösterilmeyince DP’den aday olan ve seçimi kaybeden Mustafa Gülbay’ın seçimden hemen önce açtığı tekstil fabrikası krize neden oldu. Yeni Başkan Mustafa Şevik, fabrikadaki işçilerin belediyeye alındığını ve işten çıkarmak zorunda olduklarını söyledi. Fabrika yetkilisi ise “Başkan partizanlık yapıyor” dedi.

Seçimden önce açılan fabrikaya yerleştirilen 100’den fazla işçi işsiz kalıyor
  • 20 Nisan 2019, Cumartesi 12:12

Buldan’ın Yenicekent mahallesinde belediyeye ait kurutma tesisi seçimden önce fabrikaya dönüştürüldü. Buldan Belediyesi’ne bağlı BULDAŞ A.Ş. ve DP GİK Üyesi iş insanı Ahmet Yüksel işbirliği ile yapılan tekstil atölyesinde iç çamaşırı üretilmeye başlandı. Fabrika, seçimden birkaç gün önce üretime başladı.

Ardından yapılan seçimlerde, CHP’nin aday göstermediği ve DP’den aday olan belediye başkanı Mustafa Gülbay, seçimi kaybetti, yerine Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Mustafa Fahri Şevik belediye bşkanı seçildi.

Ve Başkan Şevik’in talimatıyla ‘umut tacirliğinin’ boyutu ortaya çıktı. 125 kişi oldukları öğrenilen fabrikadaki işçiler, belediyeye çağrılarak iş akitlerinin fesh edileceği söylendi. Bazı işçiler fesih tutanağını imzadan imtina etti.

BAŞKAN ŞEVİK: KİM OLSA AYNI ŞEYİ YAPARDI
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldandoğus.com’a yaptığı açıklamada, işçilerin tamamının belediye şirketi BULDAŞ’a alındığını böyle bir şeyin mümkür olamayacağını söyledi. Şevik, “Sayın Mustafa Gülbay ve beraberindekileri uyarmıştık. Oy uğruna seçime 3 gün kala apar topar fabrika adında bir tesis açılması büyük yanlıştı. Göreve geldikten sonra da gördük ki tesise alınan işçiler Belediyenin şirketi BULDAŞ üzerinden alınmış ve bütün yük belediyemize bindirilmiş.

Şuan Belediye’de 250’nin üzerinde personel çalışmakta. Bunların büyük bölümü seçim öncesi alınan vatandaşlarımız. Arkadaşlarımla beraber çok üzgünüz ama biz değil Gülbay dahil kim seçilse aynı şeyi yapardı. Hesap ortada çok üzülsek de Belediye adına yapacak bir şeyimiz yok. Bu işin sorumlusu seçime üç gün kala böyle bir girişimde bulunan sayın Gülbay ve yanındakilerdir. Ruhsatı olmayan hayali bir fabrikaya Belediye şirketi üzerinden alım yapılmasının ceremesi hiçbir suçu olmayan tek amacı iş olan vatandaşlarımıza yüklenmiştir” dedi.

FABRİKA YETKİLİSİ: BAŞKAN PARTİZANLIK YAPIYOR
Fabrika ortağı Ahmet Yüksel, aynı gazeteye yaptığı açıklamada Başkan Şevik’in partizanlık yaptığını ileri sürerek, şu açıklamayı yaptı “Bu fabrikanın içinde makina yoktur diyen belediye Başkanı Fahri Şevik’in açıklaması doğruluk payı olmayan tamamen yanlış bir açıklamadır. Biz belediyenin şirketi BULDAŞ A.Ş. ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde 120 kişi SGK ile 9 ay eğitim programı kapsamında 3 ay maaşları devletten, 9 ay sigortaları devletten karşılanmak kaydı ile bu eğitimin sonunda başarılı olanlara iş garantisi verme sureti ile bu insanları eğitim programına aldık.

Burada makina yok diyen Fahri Şevik doğrudan uzak bir açıklama yaparak fabrikamızı karalamak ve partizanlık yapma egolarına girmiştir. BULDAŞ A.Ş firmasının bu fabrikanın yapımında delikli bir lira parası yoktur, tüm harcamaları kendi cebimde yapmışım ve BULDAŞ’ı da beni de dolandıran EL BULDAN şirketidir. 60 bin dolar beni ve 230 bin TL Belediye ve BULDAŞ’ı dolandırmıştır. Fahri Şevik fabrikada makina yoktur diyeceğine bahsi geçen dolandırıcı firma ile uğraşsın.

Fabrikadaki makinaların resimleri mevcuttur ve her zaman fabrikamızı gelip ziyaret edebilirsiniz. Biz devletimizin üretim projelerini her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Belediye başkanımızda yanlış verilmiş bilgi neticesinde bu açıklamayı yapmıştır diye inanıyorum. Fabrikamızda pazartesi günü yapacağımız basın toplantısına herkesi davet ediyorum.

Bu fabrikanın vergi kaydı BULDAŞ A.Ş ile kıra sözleşmesi ve belediyeye işyeri açma ruhsatı için 600 bin lira olan ruhsat harcı yatırılmış. Denizli Büyükşehir belediyesi itfaiye amirliği imzalamış ancak halen Fahri Şevik bey imzalamamıştır.

Alınan malzemeler tamamı tarafımca alınmıştır, BULDAŞ delikli bir lira tarafıma ödeme yapmamıştır. EL BULDAN diye bir şirkete 232 bin TL ödeme yapmıştır. Bu şirket bizi de 60 bin dolar dolandırmıştır. Bu fabrikanın vergi kaydı Oğuzhan tekstil üzerinedir.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık