Rektör eşini PAÜ’ye bir kez daha atadı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı bu kez Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne atadı.

Rektör eşini PAÜ’ye bir kez daha atadı
  • 12 Ekim 2018, Cuma 13:37

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ ile ilgili ısrarını sürdürüyor. Daha önce İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadığı Derya Bağ’ın tepkiler üzerine istifasıyla sonlanan sürecin üzerinden 1.5 yıl geçti, Rektör eşini bu kez de Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak atadı. Sessiz sedasız yapılan bu atama tepkileri de beraberinde getirdi. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, “Denizli’de “Bilgisayar İşletmenliği” yapabilecek binlerce işsiz üniversite mezunu iş ararken, sayın Rektör, eşini bu göreve layık görmüştür. Sekreterlik olmadı, bilgisayar işletmenliği olsun tavrıyla, saman altından su yürütmüştür ”dedi.

 

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’ı üniversite bünyesinde görevlendirilmesine yönelik ısrarı sürüyor. PAÜ’ye rektör olduktan kısa süre sonra Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olan eşi Derya Bağ’ı, yeni açılan İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atayan Hüseyin Bağ, tartışmalı bir sürecin de fitilini ateşlemişti. Dönemin Milli Eğitim Bakanı ve YÖK başkanının da müdahil olduğu gergin sürecin ardından Derya Bağ hem Enstitü’den, hem de memuriyetten istifa etmişti.  Denizli, özellikle de Pamukkale Üniversitesi bu ayrıcalıklı görevlendirme ve ardından gelen tepkileri unutmamışken, Rektör Bağ’dan eşi Derya Bağ ile ilgili yeni bir hamle daha geldi.

 

YENİDEN ATADI

 

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı sessiz sedasız Pamukkale Üniversitesi’ne yeniden atadı. Memuriyetten istifa eden Derya Bağ, bu kez de Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Bilgisayar İşletmeni oldu. 2 gün önce gerçekleşen atamanın ardından Rektör Bağ’ın eşini yeni görev yerine bizzat kendisinin götürdüğü öğrenildi.  PAÜ camiasında Rektör Bağ’ın eşiyle ilgili ısrarı tepkilere yol açtı. PAÜ içinde, “Neden bu ısrar?” soruları yüksek sesle dile getirilirken, rektör henüz konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

 

SEKRETERLİK OLMADI, “ŞİMDİLİK”  BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ

 

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’ı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne atamasına tepki gösterdi. Akgün yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “PAÜ resmi web sayfasında görüldüğü üzere Rektör Hüseyin Bağ’ın kıymetli eşleri “Bilgisayar İşletmeni” olarak PAÜ de görev yapmaya başlamıştır. Bilindiği üzere daha önce Sayın Rektör, kıymetli eşlerini PAÜ de İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamış, bu atama YÖK ve kamuoyu baskısıyla iptal edilmişti. Denizli’de “Bilgisayar İşletmenliği” yapabilecek binlerce işsiz üniversite mezunu iş ararken, Sayın Rektör eşini bu göreve layık görmüştür. Sekreterlik olmadı, bilgisayar işletmenliği olsun tavrıyla, saman altından su yürütmüştür.  Sayın Rektör, geçmişte ki hatadan ders çıkartmak yerine, inatla aynı hatayı tekrarlamaktadır. Bu inatlaşmaya YÖK başkanı ne der? Bilinmez. Ama bilgisayar işletmeni olabilmek için okul bitiren, sınava giren, şuanda işsiz olan, birçok gencin vicdanında açılan yarayı görmemek mümkün değildir. Sayın Rektör, kendi tabirinizle, kıymetli eşinizle çalışacak ilk rektör olmayabilirsiniz. Ancak eşiyle aynı kurumda bu kadar çok çalışmak isteyen ilk rektör sizsinizdir emin olun.  Sekreterlik meselesi gün yüzüne çıktığında 11 PAÜ çalışanının görev yeri değişmişti. İşletmenlik meselesinde PAÜ web sayfasından sorumlu personelin görevden alınmaması dileğiyle”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık