Protokolden basın bayramı mesajları

Türk basını, bugün sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü kutluyor. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü tarafından yayınlanan mesajlarda basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu vurgulandı.

Protokolden basın bayramı mesajları
  • 24 Temmuz 2021, Cumartesi 11:55

Gazetelere uygulanan sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü olan 24 Temmuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tarafından “basın günü” olarak kabul edildi. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla bu özel günü kutladı.
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Tarafsız ve özgür bir basının varlığı, güçlü demokrasilerin ve kendini muasır medeniyetler seviyesine çıkartmış toplumların en önemli göstergesidir. 
Unutulmamalıdır ki düşünce ve ifade özgürlüğü insanlığın en önemli haklarından biridir. Bu ise çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, fikirlerini sansürsüz bir ortamda özgürce dile getirmesi, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatması ile oluşmaktadır.
Asıl zenginliğimiz olan birbirinden farklı görüş ve düşüncelerin ifade edilmesi ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde hiç şüphesiz ki basının çok önemli bir yeri vardır. Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basınımızın, basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin işlerini özenle yerine getirebilmek için göstermiş oldukları çabayı takdir ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.
Bu vesileyle bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.”
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Tarafsız ve özgür bir basının varlığı, modern ve güçlü demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Vatandaşlarımıza doğru haber alma-verme olanağı sunan ve görüşlerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları toplumun en önemli ihtiyaçlarından birine yanıt vermektedir. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin dillendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu araştırmaya, sorgulamaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir.
Mesai mefhumu gözetmeden gece-gündüz, kar-kış demeden canla başla toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi adına her türlü zor şartlar altında mücadele eden basın çalışanları, demokrasinin gelişmesinde mihenk taşı görevini üstlenmektedir.
Basınımız bizler ile vatandaşlarımız arasında önemli bir görev üstlenmektedir. Vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olan basın tüm proje ve faaliyetlerimizi; tarafsız habercilik anlayışıyla, yerel ve ulusal alanda kamuoyuna ulaştırmaya devam ediyor. Basınımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Denizlimizi daha güzele ve ileriye taşımak adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Mesai kavramı gözetmeden, ilimizde gerçekleşen olayları halkımıza aktarmak için önemli bir görevi yerine getiren gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum. Pamukkale Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ulaşma konusunda basın her zaman yanımızda oluyor. Bundan dolayı tüm basın kuruluşlarına ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Basının objektif, tarafsız, ilkeli ve özgür olması çok önemli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi değerli gazetecilerimizin ve basın kuruluşlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Denizli’mizde faaliyet gösteren başta yerel gazete, televizyon, radyo, ulusal ajans temsilcileri olmak üzere basın camiasının içinde yer alan tüm mensupların 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dilerim. Basın camiasına hizmet veren ve ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.”
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “En önemli haber alma kaynağımız olan Türk basını, her zaman milletin gözü, kulağı ve sesi olmuştur. İlkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı kamuoyunun haber alma hakkına büyük katkı sağlamıştır. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce ve öneme sahiptir. Bütün basın kuruluşları, görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmelidir. Unutulmamalıdır ki gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri de basın özgürlüğünün var olabilmesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatmada, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' demiştir. Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini demokrasi, insan hakları, barış, adalet ve halkın çıkarları için kullanan, hemşehrilerimizin doğru haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan, mesai gözetmeksizin fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”
MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu düşüncelerle; Denizli'nin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan yerel basın çalışanları başta olmak üzere bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık