PASVAK’a yapılacak kurban bağışları kimsesizlere yemek oluyor

Her gün 1.250 kişiye üç öğün sıcak yemek veren PASVAK, bu yıl da kurban bağışlarının doru adreslerinden biri olacak. PASVAK, büyükbaş ve küçükbaş kurban bağışlarını kabul etmeye başladı.

PASVAK’a yapılacak kurban bağışları kimsesizlere yemek oluyor
  • 02 Ağustos 2019, Cuma 15:37

PASVAK’tan konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:
PASVAK, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en yoğun yaşandığı sivil toplum kuruluşlarındadır. PASVAK AŞEVİ bağışlar ile faaliyetlerini sürdürmekte olup, 2004 yılından bu yana her gün sıcak yemeği, ekmeği ile birlikte eve kadar teslim etmektedir.  Yemek dağıtım işi için dizayn edilmiş 5 adet aracı ile 400-450 aile 1200-1250 ihtiyaç sahibine haftanın 6 günü sıcak yemek ulaştırmaktadır. Yıl içerisindeki et ihtiyacının büyük bir kısmının karşılandığı Kurban Bayramı PASVAK AŞEVİ için önemlidir.

 PASVAK,  Büyükbaş ve Küçükbaş kurban bağışlarını kabul etmektedir. Büyükbaş Kurban bağışı 1/7 hisse bedelleri 1100-1300-1500 TL. Küçükbaş Kurban bağışı bedeli 1100 TL'den başlamaktadır. Küçükbaş kurbanlıklar aşevinin bahçesinden seçilerek alınabilmektedir. Vekaletli ve başında bulunularak kesim yapılmaktadır. Bayramın 1. Günü başında bulunmak isteyen bağışçılar için küçükbaş kurbanlıklar aşevinde kesilmektedir. Vekaletli kesim işlemi ve büyükbaş kurbanlıklar bayramın 2. Ve 3. Günü mezbahane gerçekleşmektedir. Et veriminin yüksekliğinden dolayı ve yemek dağıttığımız kesim belirli bir yaş üstünde olduğu için büyükbaş kurban bağışı, aşevi için daha faydalıdır.
PASVAK AŞEVİ bahçesinde her sene olduğu gibi kurban hayrınızı bağışlarken, ailenizle açık büfe kahvaltı ve kavurma ikramına davetlisiniz. Bu bayramda da kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu PASVAK’ta hep birlikte yaşayalım.

PASVAK olarak halkımızı bir araya getirme, yardımlaşma duygusunu ortaya koyma adına bir köprü vazifesi olma görevini yaptığımızdan dolayı mutluyuz, gururluyuz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık