Önce başvuruyu yaptı, sonra kaçak yapıyı

Denizli’de bir inşaat sahibinin yapıyı eskiden yapmış gibi imar barışına başvurduğu, başvurunun kabul edilmesi üzerine inşaata başladığı ortaya çıktı. İnşaat mühürlendi.

Önce başvuruyu yaptı, sonra kaçak yapıyı
  • 09 Ekim 2018, Salı 15:00

DENİZLİ’de 31 Ekim’de sona erecek İmar Barışı uygulamasında bugüne kadar 56 bin 396 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı, 85 milyon 708 bin lira gelir sağlandı. Uygulamadan yararlanmak için başvurular sürerken bazı kesimlerin durumu fırsat bilip, kaçak inşaat yaptıkları ve yaptıkları inşaatları uygulamaya dahil etme girişiminde bulundukları öne sürüldü.

 

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont’un şikayeti üzerine bir inşaatın durdurulması, ‘Başka binalar var mı?’ sorusunu gündeme getirdi. 2017 yılında ruhsatı alınan ancak inşaatına bu yıl başlanan bir bina sahibinin imar barışından yararlanmak için ek kat çıkması şikayet konusu oldu.

 

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Merkezefendi İmar İşleri Müdürlüğü’ne sözlü şikayette bulundu. Bunun üzerine ekipler inşaatı durdurdu. Üç katlı ruhsatı bulunan binaya çıkılan dördüncü katının yıkımına başlandı.

 

Yasa çıktığında bazı endişelerinin olduğunu ve bunda da haklı olduklarını söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont, “Yasa şunu tarif ediyor; 31 Aralık 2017’den önce yapılar imar Barışı’na tabidir. Ancak bununla ilgili hiçbir kurumun elinde o zamana kadar yapılan yapılarla ilgili çalışma yok, envanter yok. Bunu fırsat bilen bazı rantçılar, ruhsatını 2017 yılında alıp, inşaatına bu yıl başladıkları binalara ek kat çıkıyor. Tespit ettiğim inşaat sahibinin niyeti İmar Barışı"ndan yararlanarak kat mülkiyeti almak idi. Bunun üzerine sözlü şikayette bulundum” dedi. Kaynak: Şengül BOZ / Deha 20 Gazetesi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 2

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık