Merkezefendi’de işten çıkarılan işçi: Kimse işten çıkarılacağını bilmiyordu

Merkezefendi Belediyesi’nde, başkan Subaşıoğlu’nun ifadesiyle MERTAŞ’tan çıkarılan işçilerden birine ulaştık. İşçi, Başkan Subaşıoğlu’nun “İşçiler belirli tarihler arasında işe alınmıştı” ifadesinin yalan olduğunu söyleyerek, “Kimse işten çıkarılacağını bilmiyordu” dedi.

Merkezefendi’de işten çıkarılan işçi: Kimse işten çıkarılacağını bilmiyordu
  • 05 Ekim 2018, Cuma 14:40

Merkezefendi Belediyesi’nde kış önü işsiz bırakılan 150’ye yakın insanın kentte yarattığı yankı sürüyor. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, dünden beri yaptığımız haberler için ‘külliyen yalan’ ifadesini kullanmış ve “Ornaz Vadisi, Kır Çiçeği ve Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu gibi MERTAŞ Şirketince işletilen tesislerimizde tarihleri belirlenerek geçici süreyle işe alınan personelimiz süre dolduktan sonra işten ayrılmıştır” demişti.

 

İŞÇİYE ULAŞTIK

Denizli Manşet olarak, işten atılan işçilerin gerçekten çıkacağı tarihi bilerek mi çalıştıklarını sormak için işten atılan bir işçiye ulaştı. İşçi, işten atılan hiç kimsenin ne zaman işten çıkacağını bilmediğini söyledi. Kendilerinin sürekli işe alındığını iddia eden işçi, “Kimseye sezonluk çalışacaksınız, şu tarihten sonra işten çıkarılacaksınız denmedi. Hepimiz sürekli gibi çalışıyorduk. Gelen tebligatlarla şok olduk” dedi.

 

YAZ BİTİNCE BİZİMLE İŞLERİ BİTTİ

Neden işten çıkarıldıklarını bilmediğini ancak tahmin ettiklerini belirten işçi, “Biz yazları iş yapan düğün salonu, park gibi yerlerde çalışıyorduk. Yaz bitip de işler azalınca bizi birer birer gözden çıkardılar. Temizlikçi, garson, hangi birimden olduğu farketmeden tek tek işten çıkardılar. 100’e yakın arkadaşımız çıkarıldı ama hepsi sürekli çalışacağını sanıyordu” dedi.

 

BAŞKAN YALAN SÖYLÜYOR

Çalıştıkları süre zarfında maaş ödemesinde, sosyal hakların alınmasında sıkıntı yaşamadıklarını belirten işçi, “Paramızı gününde aldık, sigortamız tam yattı, izinlerimizi zamanında kullandık. Bu konuda haklarını yiyemeyiz. Ama bizim çıkacağımız tarihi bildiğimizi iddia eden başkanın kendisi yalan söylüyor. Çünkü biz bilmiyorduk. Biri özürlü 3 çocuğuna bakan asgari ücrete muhtaç bir anneyi bile iştn çıkararak insafsızlık yaptılar” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık