Mahkeme kararı olmadan isim değiştirmek isteyenler için son gün 3 Kasım

Harf ve yazım hatası nedeniyle isimlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar için mahkeme kararı olmaksızın sağlanan değişim hakkı süresi 3 Kasım’da dolacak. Bu kapsamda Pamukkale’de 521 vatandaş ismini değiştirdi.

Mahkeme kararı olmadan isim değiştirmek isteyenler için son gün 3 Kasım
  • 03 Ekim 2019, Perşembe 13:47

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında Müdürü Osman Aydemir’den bilgi aldı. 

Vatandaşların nüfus hizmetleri hakkındaki her türlü taleplerini vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hızlı ve etkili şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Pamukkale İlçe Nüfus Müdürü Osman Aydemir; “Bakanlığımız son yıllarda yaptığı çalışmalarla teknolojik gelişmelere entegre olarak vatandaşlarımızın işlemlerinde bürokrasinin azaltılması ve zaman kaybının önüne geçilmesine yönelik adımlar atıyor. E-devlet aracılığı ile vatandaşlarımız Müdürlüğümüze müracaat etmeden ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği gibi hizmetlerden yararlanabiliyorlar. Ehliyet, Pasaport ve Yeni Kimlik Kartı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız zaman kaybetmemek için Alo 199u arayarak randevu alabiliyorlar. Vatandaşlarımızın nüfus işlemlerinde memnuniyetlerini arttırmak için personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Adının “Yadikar” olduğunu belirten hanımefendiye adını değiştirmek isteyip istemediğini soran Kaymakam Balcıoğlu, vatandaşımızın “Yadigar” olarak değiştirmek istiyorum ancak mahkeme süreci çok zor geldiği için “yadikar” olarak kullanmaya devam ediyorum cevabına karşılık, devletimizin vatandaşımıza ad-soyad değişikliği konusunda büyük bir kolaylık sağladığını 03 Kasım 2019 tarihine kadar dilekçe ile başvurması halinde ismindeki harf hatasının ücretsiz olarak düzeltileceğini belirtti. Kaymakam Balcıoğlu, Nüfus Müdürlüğü personeli ve vatandaşlarımızla bir süre sohbet ederek Pamukkale Nüfus Müdürü Osman Aydemir’den kurum hakkında brifing aldı. 

Ad-Soyad Değişikliğinde Son Tarih 03 Kasım 2019

Pamukkale Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kanunun yürürlüğe girdiği 19/10/2017 tarihinden bugüne kadar, ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunan 536 vatandaşımızdan 521’inin talebi uygun görülerek gerekli değişiklikler yapılmıştır.
2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları değişikliği için vatandaşlarımızın 03 Kasım 2019 tarihine kadar adreslerinin bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık