Kadınlardan bantlı tepki

Denizli’deki kadın örgütleri, ‘şiddete’ dikkat çekmek için yapacağı Las Tesis dans gösterisine İstanbul’da izin verilmemesi ve gözaltıların bulunmasına gözlerine siyah bant çekerek tepki gösterdi.

Kadınlardan bantlı tepki
  • 11 Aralık 2019, Çarşamba 16:15

Denizlili kadınlar adına açıklamayı Nurten Karakış yaptı. Karakış, “Denizli kadınları olarak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İstanbul'da da kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “DUR” demek için yapılan, barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” dedi.

Karakış devamla şunları söyledi:
 “Kadına karşı uygulanan şiddeti ortadan kaldırmak için tüm kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından işbirliği ve güç birliği bekliyoruz. Şiddete son diyen, yaşam hakkını savunan, kadın hakları için mücadele eden kurum, kuruluş ve kişilerin sonuna kadar yanındayız.” 

Açıklamaya, Kadın Hakları Koruma Derneği, Denizli Kadın Platformu, Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, CHP Merkezefendi Kadın Kolları, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü, Denizli Soroptimist Kulübü, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TEÖD temsilcileri katıldı.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık