Kadın Meclisi'nden kadına yönelik şiddete karşı tepki

Denizli Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın konuğu olan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddete karşı açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Kadın Meclisi'nden kadına yönelik şiddete karşı tepki
  • 14 Eylül 2019, Cumartesi 22:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, konuk olduğu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini dile getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı ilk birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Toplantıda Kent Konseyi Kadın Meclisi'ni Meclis'te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Osman Zolan, "Kadın Meclisimiz kadına yönelik yaşanan sıkıntılarla ilgili Meclis'te açıklama yapmak istediklerini belirttiler. Biz de 'başımızın üstüne' dedik ve davet ettik. Kendilerine hoş geldiniz diyorum.Kent Konseyimiz bünyesinde bulunan Engelliler, Gençlik, Çocuk ve Kadın Meclisimiz uzun zamandan beri şehrimize gönüllü olarak hizmet ediyor" dedi.

"Kendi sıkıntımız gibi üstleniyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ise, kendilerine her zaman destek olan Başkan Osman Zolan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: "Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, günlük uygulamalarımız içinde hiçbir dil, din, ırk gözetmeksizin farklı sosyal sınıflardan gelen birçok kadın başvurana danışmanlık yapıyor, sorunlarının çözümünde destek oluyor ve sıkıntılarını kendi sıkıntımız gibi üstleniyoruz. Kadına yönelik şiddetin her türünün çok yaygın olduğuna ve yol açtığı sonuçlara her gün tanık oluyoruz. Bize başvuranlardan dinlediğimiz öyküler ve yapılan bilimsel çalışmalar kadına yönelik şiddetin belli bir sosyal sınıf ya da hayat görüşüne sahip kadınlarla sınırlı olmadığını ancak erkek egemenliğinin yüksek olduğu toplumlarda daha yaygın olduğunu gösteriyor. Kadına yönelik şiddetin en önde gelen nedeni, erkek egemen sistem içinde erkeklerin kadınları kontrol altına alma, kadınların yaşamını ve yaşam alanlarını kendi koydukları kurallara göre düzenleme isteğidir."

"Kadına yönelik şiddet insanlık ayıbıdır"    
Özen, açıklamasına şöyle devam etti: "21. yüzyıl Türkiye’si için kadına yönelik şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu düşünüyoruz. İsyan ediyoruz! Cinsiyetçi, ayrımcı düşüncenin bizzat ürettiği; kadına yönelik cinsel, fiziksel, ruhsal şiddetin yaralarını sarmak yerine, erkeklerin kendilerini sorgulamalarını, kendi rollerinin uzantılarına bakmalarını, kadına yönelik şiddetin önlenmesini istiyoruz! Sadece kadına yönelik şiddet mi? Hayır. Bugün şiddet tavan yapmış durumda. Erkeklere, yaşlılarımıza, çocuklarımıza şiddet uygulanmıyor mu? Onlara da uygulanıyor. O çok sevdiğimiz can dostlarımıza; hayvanlara şiddet uygulanıyor. Canımızdan can vererek dünyaya getirdiğimiz evlatlarımıza şiddet uygulanıyor. Ama şiddetten en çok etkilenen kanımızca biz kadınlar. Dokuz ay karnımızda taşıdığımız mutlulukla dünyaya getirdiğimiz evlatlarımız, dünyaya geliş nedenimiz babalarımız, yaşam boyu birlikte olmaya söz verdiğimiz eşlerimiz ellerinde bıçak ya da silah ile canımızı alıyorlar. Oysa canımıza can veren Rabbimizden başka can alıcı yoktur, olamaz.

"Güzel değerlerimizi kadınlarımıza anlatıyoruz"
 
Bizler öyle bir asil milletin torunlarıyız ki; kadınlar başımızın tacıdır denilmiştir. Cennet ayaklarımızın altına serilmiştir. Şimdi ne oldu ki bu hallere geldik? Evet, örf ve adetlerimizden uzaklaşıldı. Saygı ve sevgi değerini yitirdi. Büyüklerden edinilen güzel tecrübeleri artık gençler bir kazanım olarak saymıyor. Oysa bunlar bizlerin en değerli hazineleriydi. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu konuda gururluyuz. Çünkü tüm mahallelerimizi gezerek bu güzel değerlerimizi kadınlarımıza anlatıyoruz. Kabul etmemiz gerekir ki; kadın ve erkek hukuk açısından eşit haklara sahip iki canlıdır. Ne var ki, ruhsal fiziksel ve manevi duygular olarak eşit olmamız mümkün değildir. Bu eşitsizliği başlatan biz kadınlarız. Evlatlarımızı yetiştirirken; erkekleri “aslan oğlum, vur oğlum, sen güçlüsün oğlum” diyerek, kızlarımızı ise “kızını dövmeyen dizini döver, sen kızsın sokağa çıkma, sen sus” diyerek yetiştiriyoruz. Artık toplum olarak nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmenin vakti geldi.

Binlerce kadına eğitim

Hep soruyoruz bu cinayetler nasıl son bulacak. Tek cevabı var; Eğitim. Biz anneler önce kendimizi, sonra evlatlarımızı eğiteceğiz ki, Atamızın söylediği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilelim. Peki biz Kadın Meclisi olarak ne mi yapıyoruz? Tam da biraz önce bahsettiğimiz gibi eğitimler veriyoruz. 2012 de başlattığımız Sağlıklı Evlilik Okulu ile belediyemize başvuran tüm çiftlere, bekarlara; 16 saat süren eğitimler veriyor, evlilik öncesi ve sonrası sağlıklı mutlu bir hayat sürmek için danışmanlık yapıyoruz. Eğitim daha anne karnında başlayan çok uzun bir süreç. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Hamilelik Okulu ile gebelerimize, anne olmak isteyen tüm kadınlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte 8 saatlik eğitim veriyoruz. Bu eğitimde öncelikle bir çocuğun sevmeyi sevilmeyi anne karnından öğrendiğini anlatıyoruz. Mutlu Aile seminerleri başlığı altında uzman psikologumuz ile mahalle mahalle kadınlarımıza, erkeklere, çocuklara eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerimizi, cezaevinde ki, sığınma evinde ki, fabrikalarda ki, Kur an kurslarında ki kadınlarımıza dahi ulaştırıyoruz.

"Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz"

Kadın Danışma Merkezimizde bulunan gönüllü psikolog ve avukatlarımız ile her gün kadınlarımıza ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyoruz. Sağlık seminerleri ile KETEM ile kadınlarımızın sağlıklı olmaları için uğraş veriyoruz. Yaz kampları ve çeşitli etkinlikler ile farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Basın açıklamalarımız ile sesimizi duyuruyoruz. Neden mi? Çünkü bizler mutlu ve sağlıklı yaşlanmak istiyoruz. 'Kadınlar size Allah'ın emanetleridir diyen yüce bir dine sahip ülkede 'kadın cinayetleri ve tüm cinayetler artık son bulsun' diyor; sözümüzü Ulu Önder Atatürk’ün şu söylemiyle noktalıyoruz; 'Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

"El ele mücadele edeceğiz"

Açıklamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise katılımları nedeni ile Kadın Meclisi'ne teşekkür ederek, "Sizlerin varlığı bizlere güç ve cesaret veriyor. Olumsuzlukların yaşanmaması için el ele mücadele edeceğiz, inşallah şiddetin son bulmasını sağlayacağız" dedi. Daha sonra kadınlar Meclis'ten alkışlar arasında ayrıldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık