İş insanı Orhan Abalıoğlu yaşamını yitirdi

Denizli'nin duayen iş insanlarından Abalıoğlu Holding'in kurucusu Orhan Abalıoğlu, tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti.

İş insanı Orhan Abalıoğlu yaşamını yitirdi
  • 03 Mart 2019, Pazar 18:22

Denizli'de, Abalıoğlu Yem, Soya ve Tekstil Sanayi Şirketi'nin sahibi Orhan Abalıoğlu, bugün sabah saatlerinde 2 aydır çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Evli ve 4 çocuk babası Abalıoğlu'un ölümü, sevenlerini, ailesini, yakınlarını ve şirketlerindeki çalışanlarını yasa boğdu. Abalıoğlu, 4 Mart Pazartesi günü öğle namazına müteakip PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Camisi ve Külliyesi'nde kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak.

 

EĞİTİME 30 MİLYON LİRALIK DESTEK

Duayen iş insanı Orhan Abalığlu, iş hayatındaki başarıları kadar eğitime verdiği katkılarla da tanınıyordu. Abalıoğlu, kentte, Abalıoğlu Yem Sanayi Spastik Engelliler Okulu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Engelliler Okul ve eşi Cedide Abalıoğlu adına İmam Hatip Lisesi binalarını yaptırdı. Hayırsever iş insanı Abalıoğlu, son olarak toplam 4 ayrı mahallede çocukları Ergun, Filiz, Baha ve Ender Abalıoğlu adına 12 milyon 200 bin lirayı bulan yatırımla lise binası yaptırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Denizli'ye gittiğinde ziyaret ettiği ve eğitime yaptığı destekten ötürü tebrik ettiği Abalıoğlu'nun kent eğitime yaptığı yatırımın tutarının 30 milyon lira olduğu açıklandı.

 

ORHAN ABALIOĞLU KİMDİR?

Abalıoğlu Grubu kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Orhan Abalıoğlu, 1935 yılında İsmail Baki-Hacı Bahriye Abalıoğlu çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olarak Denizli'de dünyaya geldi. İlkokulu, Denizli Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul için Denizli Lisesi'ne kayıt oldu. Lise eğitimine başladığı ilk yıl babasının rahatsızlığı nedeni ile eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Ailesinin 1951 yılında işletmeye açılan Pamuk Çırçır Fabrikası'nın yönetimine getirildi. Abalıoğlu Grubu'nun başına geçmesiyle özellikle yem sektöründe öncü oldu. Türkiye'nin ilk özel sektör yem kuruluşu unvanıyla 1969 yılında faaliyete başlayan Abalıoğlu Grubu, 2010 yılında sergilediği başarılı performansı, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun yer aldığı ISO 500 listesine taşıdı. Grup, son olarak İSO 500 Listesi'nde 53'üncü sırada yer aldı. DHA / Deniz TOKAT

 

Orhan Abalıoğlu, Türkiye’nin örnek iş insanlarından biriydi

 

Türkiye ve Ege Bölgesi’nin lider sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu vefat etti

 

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşları arasında bulunan Abalıoğlu Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, 3 Mart Pazar günü hayata veda etti. Orhan Abalıoğlu’nun cenazesi, 4 Mart 2019 Pazartesi günü Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde ikindi namazına müteakip kaldırılacak.

 

Orhan Abalıoğlu, ülkemizin ilk özel sektör yem fabrikasını kurarak Türkiye ekonomisi açısından önemli bir başarıya imza attı. Orhan Abalıoğlu’nun 50 yıl önce Denizli’de kurduğu fabrika ile yem sanayine adım atan Abalıoğlu Grubu, daha sonra Biga, Polatlı, Mersin, Samsun, Turgutlu, Konya ve Burdur fabrikalarıyla büyüdü. Grup, yem sanayiinde sektör lideri olarak Anadolu’da ekonominin ve istihdamın gelişimine katkıda bulunuyor.

 

Orhan Abalıoğlu’nun vizyonu doğrultusunda girişimcilik ve sanayicilik faaliyetlerini ileriye taşıyan Abalıoğlu Grubu, 1969 yılında Denizli’de kurulan yem fabrikasının ardından tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki girişimleriyle büyümesini sürdürdü. Abalıoğlu, 2006 yılında gıda sektörüne adım atarak Lezita markası ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisini ülkemize kazandırdı. Piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimiyle faaliyetlerine başlayan Lezita, günde yaklaşık 400 bin adet piliç işleme kapasitesine ulaştı. Abalıoğlu Grubu tarafından, 2009 yılında ekonomiye kazandırılan Lezita Balık, balık yemi ve balık üretimi ve işlenmesi alanlarında faaliyet gösteriyor.

 

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasına 2007 yılında 219’uncu olarak giren Abalıoğlu Grubu, 2018 yılı itibariyle 53’üncü sırada bulunuyor. Grup, Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında ise 5’inci sırada yer alıyor.

 

Hayırsever kimliğiyle bilinen Abalıoğlu eğitim, çevre ve kültür gibi birçok toplumsal sorumluluk alanında da çalışmalar yaptı. Orhan Abalıoğlu öncülüğünde kurulan ABALIOĞLU YEM İlköğretim Okulu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi ile birçok öğrenciye çağdaş eğitim imkanı sunuyor. Orhan Abalıoğlu, eğitimin yanı sıra kültür ve çevre alanında da Abalıoğlu Yem Korusu, Abalıoğlu Hatıra Ormanı, Denizli Horozu Koruma Projesi gibi pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

 

Orhan Abalıoğlu, Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan grubun başarı öyküsünü şöyle özetliyordu: “Bir avuç arkadaşımla Denizli’deki ilk fabrikamızda ürettiğimiz yemleri, çuval çuval arabamın bagajına atıp, kahve kahve dolaşarak satmaya çalıştığımız günlerden bugüne geldiğimizde Abalıoğlu, iki bini aşkın çalışanı ile pazar lideri olduğu yemin dışında tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetlerle ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık