Elektrik zamlarına ‘yetti gari’ dediler

Buldan İYİ Parti teşkilatının organize ettiği, CHP’li üyeler ve vatandaşların da destek verdiği eylemde yüksek elektrik faturaları protesto edildi. Eyleme katılanlar, elektrik faturalarından yaptıkları çelengi elektrik dağıtım firmasının önüne bırakıp yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi.

Elektrik zamlarına ‘yetti gari’ dediler
  • 30 Kasım 2018, Cuma 10:02

İYİ Parti İlçe Teşkilatı Alanyazı Meydanında son aylarda üst üste gelen elektrik zamlarını protesto etti. İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul tarafından yapılan açıklamaya İYİ Parti Buldan İlçe Teşkilatı üyelerinin yanı sıra CHP Buldan İlçe Başkanı Özkan Beşenk ve CHP üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasının ardından AYDEM Buldan İlçe Binasına siyah çelenk bırakmak isteyen grup yürüyüşe geçtiği sırada polis tarafından durduruldu. Daha sonra yürüyüşüne devam eden gruba Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da katılarak siyah çelenk elektrik dağıtım firmasına ait binanın önüne konuldu.

 

İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul şu açıklamayı yaptı:

Her harcama kaleminde olduğu gibi elektrik zamlarının önlenmeyen önlenemeyen artışı bizleri bu açıklamayı yapmaya zorunlu kılmıştır.

Her gelen elektrik zammı kursağımıza girecek lokmayı küçültmektedir. Yani daha da açığı ekmeğimizden çalınmaktadır.

Yılbaşından bu yana yapılan zamlar pleri geçmiştir. Enerji fiyatları için 3er aylık dönemler halinde uygulanan maliyet esaslı fiyatlandırma mekanizmasının fiilen ortadan kaldırılarak “ Her ay zam “ düzenine geçilmesi de ayrıca ele alınması gereken bir durumdur.

Elektrik fiyatlarına yapılan rekor düzeyde zamların pek çok üründe de fiyat artışlarına sebep olması dolayısıyla enflasyonu da tetiklemektedir. Elektrik faturalarına gelen zamlar belimizi bükerken, etki alanları tükettiğimiz her ürüne yansıması olduğu için sadece faturada ki zamlarla da kalmamakta üretici haklı olarak maliyet artışını yine halkın üzerine yüklemektedir.

Sanayici, esnaf ve sanatkârlarımızın da giderlerinin içinde önemli bir yer tutan elektrik giderleri bu ülkeye katma değer sağlayanlarında üzerinde büyük bir yüktür. Bir de bu faturaları yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, kayıp kaçak bedeli ve TRT payı aklımızın almadığı bir diğer durumdur. Acilen bu yük bu milletin sırtından alınmalı artık daha fazla tahammül sınırları zorlanmamalıdır. Tekstiliyle, tarımıyla ülkemize çok büyük değerler katan biz üreten Buldanlılar olarak artık yeter diyoruz. Evinde 1-2 tezgâhıyla katma değer sağlamaya çalışan, ovamızda ülkemizin ilk turfandasını yetiştirmeye çalışan, dağ köylerimizde yine ülkemizin son turfandasını üretmeye çalışan, bu imkânlar olmayıp emeğiyle ekmeğini asgari ücretle kazanmaya çalışan insanlarımızın üzerinden elinizi çekin ve o eli vicdanlarınızın üzerine koyun.

Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz ortamında bu zamlar ve getireceği enflasyon artışlarının ekonomide yaşanan sıkıntıları daha da büyüteceği açıktır. Sorunların temelinde yıllardır sürdürülen yanlış ve dışa bağımlı enerji politikalarının büyük etkisi vardır. “ Yerli ve milli”  söyleminin arkasında ithal kaynakların egemenliği devam etmekte, özelleştirme ve serbestleştirme politikaları adı altında dış borçla büyütülen enerji sektörünün yaşadığı kriz giderek derinleşmektedir. Bugüne kadar sürdürülen yanlış politikalardan artık vazgeçilmeli elektrik hizmeti kamusal bir anlayışla sunulmalı bu çerçevede elektrik fiyatlarına da günübirlik çıkarlar ve piyasadaki etkin lobilerin taleplerine göre değil kamu yararı doğrultusunda belirlenmeli en azından bu konuda halktan yana olunmalıdır.

Biz Buldan İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak toplumsal sorunlarımızı siyasi malzeme yapmadan her zaman halktan ve haktan yana olarak tepkisiz kalmayacağız. Bu böyle biline.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık