Denizli'de protokolün 18 Mart mesajları

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve 250 bin şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü. Tüm Türkiye 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin önemini her geçen gün daha fazla anlarken, Denizli protokolü de böyle önemli bir günde yaptıkları açıklamalarla tek vücut oldu.

Denizli'de protokolün 18 Mart mesajları
  • 18 Mart 2020, Çarşamba 11:19

İşte Denizli protokolünün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıl dönümüne dair açıklamaları:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan,18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferi’ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.
Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.
Çanakkale Zaferinde olduğu gibi bugün de gücümüz; yine milletimizin imanı, inancı, vatan, bayrak ve bağımsızlık sevdasıdır. Kahraman şehitlerimizin, hakkı hiçbir surette ödenemeyecek fedakârlıklarını ve yakınlarının metânetini, bu millet daima minnetle hatırlayacaktır. Müsterih olunuz ki şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdâfaa ettiği vatanımızı, onlardan tevarüs ettiğimiz azim ve şuurla korumaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI)
“Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümünde Büyük Zaferi ve eşsiz kahramanlarını gururla anıyoruz. Bu zaferin en büyük mimarı, öngörüleri, çok yönlülüğü, kararlılığı ve ideallerine sımsıkı bağlılığı, bir dünya lideri olarak dehasıyla tarihe yön veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Tarihin altın sayfalarında yer alan Çanakkale, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale; tüm dünyaya meydan okumanın ve başarının sembolüdür. Ulusumuz, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Çanakkale’de dünyanın en güçlü donanmaları ve ordularına karşı eşsiz bir mücadele ortaya koymuştur. On binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu büyük destan, sadece kendi tarihimize değil, dünya tarihine de yön vermiştir. Bağımsızlık aşkıyla, ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek şanlı bir direnişin sergilendiği Çanakkale Zaferi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın da temellerini atmıştır.

Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu topraklar, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Cumhuriyetimize aynı ruhla sahip çıkmak hepimizin görevidir. Devraldığımız onurlu miras için bize bu vatanı bağışlayanlara emanetine sahip çıkmaya her daim hazırız, bu toprakların daimi savunucularıyız. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 105. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

OSMAN ZOLAN (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ sözlerinin vücut bulduğu Çanakkale Zaferi sadece Türk milletinin değil, dünya tarihinin de kaderini değiştirdi. Çanakkale Zaferi Türk milletinin vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu tüm dünyaya gösteren en önemli tarih sahnelerinden biridir. Her anı destansı mücadelelerle dolu Çanakkale Savaşı'nda Halep’ten Yemen'e, İstanbul'dan Ankara'ya 250 bin şehit verildi. Bu destansı mücadelede Denizlimizden de 2 binden fazla Mehmetçik şehit düşerek bu mukaddes toprakları bizlere emanet etmiştir. Bizler de inşallah ecdadımızın kanıyla sulanan bu topraklara canımız pahasına sahip çıkmaya devam edip bu kutsal vatanı gelecek nesillere bırakacağız.

Asla geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanını dahi kendisine hayran bırakan kahraman ecdadımız bu zaferle Anadolu üzerine hesap yapanları bozguna uğratmış, Türk milletinin vatan aşkını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan kanını ve canını veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Dört bir yanı işgalci kuvvetlerle çevrelenmiş Türk Milleti, içinde duyduğu birlik, beraberlik, özgürlük ve vatan sevgisi ateşini, 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de kazanılan ve Dünya’da eşi görülmemiş bir destanla yakmıştır. Bu destanla birlikte “Çanakkale Geçilmez” diyerek Anadolu’nun ilelebet “Türk Yurdu” kalacağını tüm Dünya’ya ilan etmiş, Türk Ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Çeşitli imkânsızlıklar içindeki ordu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün komutanlık dehası ile birlikte Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadele ile Dünya’nın en güçlü donanma ve ordularına geçit vermemiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Kurtuluş Savaşı’nın temellerini atmıştır. Çanakkale’de verilen bu onurlu mücadele ve kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin şeref madalyası olarak göğsündeki yerini almıştır.
Kahraman Türk Ordusu’nun verdiği üstün mücadele ve 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi ile Dünya tarihinin de gidişatını değiştirirken aynı zamanda dış güçlerin baskı ve zulmüne maruz kalan Doğulu Milletler için de bir umut olmuştur.
Aziz Milletimiz, tarihi boyunca birçok zorlu dönemlerden geçip bugünlere gelmiştir. Bu zorlu süreçleri tek yumruk olarak sağlam bir inanç ve zafer ruhu ile aşmıştır. Bizler de atalarımızdan bize miras kalan bu inanç ve ruh ile geleceğimizi şekillendirecek, Ülkemizi bilimde, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında Dünya ülkeleri arasında ileri taşıyacak gençleri yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Çanakkale Zaferi, hem aziz şehitlerimizin hatırası hem de geleceğimiz için bir rehberdir.
Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünde başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“Çanakkale Zaferi, yüzyılın en büyük özgürlük mücadelesi, dünya tarihinin akışını değiştirmiş büyük bir cesaret nişanı, yurdun özgürlük meşalesinin ilk yakıldığı siper, tarihi şan ve şereflerle dolu ulusumuzun, vatan topraklarını korumak için fedakarlık ve binyıllarca unutulmayacak kahramanlık destanının yazıldığı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul’a ulaşmayı planlayan işgalci devletlere karşı kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir... Çanakkale destanı, kadını, erkeği, yaşlısının millet olarak tüm varını ortaya koyup, bağımsızlık ve egemenlik uğruna, canını vermekten çekinmeden kahramanlık destanı yazdığı eşi benzeri görülmemiş, mucievi mücadelemizin bir sonucudur. Umudun bittiği, gücün tükendiği bir anda ulusumuz, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek şehitlerimizin kanlarıyla vatan topraklarına bir duvar örmüştür. Çanakkale Zaferimizin 105. yılında başta bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerini, vatanımız uğruna yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin hatırası önünde minnet ve şükranla eğiliyor, rahmetle sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, dünya tarihini değiştiren ve Türk milletinin özgürlüğü için her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösteren bir dönüm noktasıdır. Dünyanın en güçlü ordularına, ekonomik olarak en büyük imkanlara sahip ülkelerine karşı, vatan sevgisi çerçevesinde direniş göstererek zafere ulaşan milletimiz, o ülkelere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde akılla, inançla, imanla ve özgürlük sevdasıyla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu zaferle birlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe altın harflerle geçmiştir. Ordumuz ve milletimiz canını verir ama toprağından bir karış vermez. Yüz yıllar geçse de Çanakkale Zaferi, tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve destanlardan birisi olarak anılmaya devam edecektir. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk ordusunun kahraman mensuplarına, aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

"Çanakkale; 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' emrini veren eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya Askerlik ve Komutanlık sanatını öğrettiği yerdir. Bugün, 105 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden, yedi düvelin; Çanakkale'de kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa bütün ümitleri ile birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür. Çanakkale Zaferi yalnızca bir askeri başarı değildir. İzzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milletinin topluca ayağa kalktığı bir silkinme, diriliş ve yükseliş abidesidir. Çanakkale Savaşları sırasında gösterilen kahramanlıklar sonucunda 'Çanakkale Geçilmez' sözü tarihe altın harflerle yazıldı. 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan, destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek Şehitlik mertebesine erişen aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir.
Vatanın, milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüz binlerce kahraman, göz kamaştıran mücadeleleriyle ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe nakşetmişlerdir. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 105.yıl dönümünde tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Çanakkale Zaferi Türk'ün savaş tarihine altın harflerle yazılmasını sağlamıştır. Bu zafer dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, dünya üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığının kanıtıdır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili kısmı, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle Türk topçusu karşısında ağır kayıplar vermesiyle sonuçlanmıştır.
Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişler böylece İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait ve Anzak adı verilen askeri güçler, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardır. Böylesi bir günde cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk -Süngü tak- emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan ‘Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir’ sözlerini söylemiştir. Böylece o güne kadar tarihin yaşanmış en büyük siper savaşı başlamış ve uzun süren mücadeleler sonrasında ise bu gün Anadolu topraklarında bağımsız olarak yaşamamızı sağlayacak olan büyük bir zafer kazanılmış.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin önündeki her türlü engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI HASAN AKGÜN
“Yedi düvel birleşerek, savaşlardan yorgun düşmüş, ekonomik olarak bitme noktasına gelmiş bu aziz milleti köşeye sıkıştırdıklarını, kolayca vatanımızı ele geçireceklerini düşünerek harekete geçtiler. Evet! Türk Milleti, yorgundu. Ekonomik olarak iyice zayıflamıştı. Savaşacak insanı dahi neredeyse kalmamış, 15 yaşındaki çocuklar, boyları kadar tüfeklerle cephede vatan savunmasına gidiyorlardı. Silah ve mühimmat şöyle dursun, yiyecek ekmeğe muhtaç bir ordu vardı, emperyalist güçlerin karşısında… Bizi Kolay lokma olarak görmeleri, küstah cesaretleri de bundan kaynaklanıyordu. Ancak bilmedikleri bir şey vardı. O da Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkıydı. Özgürlüğüne olan düşkünlüğüydü. Bu Aziz Millet, aç kalabilir, hatta ölebilirdi. Yeter ki; boyunduruk altına girmesin, vatan toprakları düşman tarafından çiğnenmesin. Emperyalist güçler, işte böylesine bir ruhla, inançla karşı karşıya kaldılar. Zaman geçiyor ama bir türlü Çanakkale’yi geçemiyorlar, sonuç alamıyorlardı. Çünkü atalarımız, ellerindeki silah ve mühimmatla değil, sarsılmaz bir iman ve inançla savaşıyordu. Bir de Mustafa Kemal Atatürk gibi bir komutan vardı. Askerine, ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ diye haykıran. Bu veciz emir, Çanakkale ruhunun özetiydi. Türk Milleti’nin evlatları oraya savaşmaya değil, ölmeye gitmişlerdi. Nihayet zafer, bağımsızlık için ölmeyi göze alanların oldu. Bizler de bu asil insanların evlatları olarak, bu onuru 105 yıldır gururla taşıyoruz. Büyük Zaferimizin 105. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere şehit ve gazilerimizi, rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF GARİP

"Türk tarihi büyük destanların ve zaferlerin tarihidir. İstanbul'un Fethi dahil pek çok zaferi tarihinde barındıran necip milletimiz, Çanakkale Savaşı'nı tüm imkansızlıklarına rağmen bir destan haline getirmişti. Bir milletin tek bilek, tek yürek olduğu bu zafer, Türklerin topraklarını ne pahasına olursa olsun savunacağının ispatı olmuştur. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin azim ve gücünün, 7 düvel tüm güçleriyle saldırsa bile mevzu vatansa kırılıp aşılamayacağının kanıtıdır. Çanakkale Zaferi yalnızca bizim değil; dünyanın tarihini değiştirdi. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı için ışığımız oldu. Bu ruhla Kurtuluş Savaşını yaptık ve vatan toprağından düşmanın izini, tozunu sildik. Bu savaş öyle bir savaş ki, Seyit Onbaşı'nın insan üstü güçle sırtlandığı 200 kiloluk topla koskoca gemiyi batırdığı, cephenin son asker kalana değin savunulduğu, binlerce düşman askerine karşın 57. Alayın yok olmak pahasına vatanını savunduğu bir savaştı. Bizler atalarımızın bize bıraktığı emaneti ilelebet koruyacak ve savunacağız. Dün var olduk yarın da var olacağız. Bugün etrafımızı saran ateş çemberinden dün çıktığımız gibi bugün de çıkacağız. Bu duygularla Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, vatan savunmasında şahadet şerbeti için şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Çanakkale, ölümün bir nefes ötede olduğu bir cepheydi. Ancak, ‘Ülkemiz elden gitmesin’ düşüncesiyle 15 yaşından itibaren eli silah tutan herkes, cepheye atılarak o büyük mücadeleye katılmıştır. Yiğitlerimiz, dört bir yandan gelen işgal kuvvetlerinin vatan topraklarına ayak basmaması için gözünü kırpmadan canını siper etmiş hatta feda etmiştir. Böylece milletimiz, makus talihini yenerek, savaşı kazanmış ve tarihe ‘Çanakkale Geçilmez!’ diye yazdırmıştır. 18 Mart 1915’teki Çanakkale Zaferimiz, birlik ve beraberlik ruhumuzun tecellisidir. Bu ruh, o günlerden bu yana hala ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bekasına uzanan tehditlere karşı mücadeleye devam etmektedir. Suriye’deki kahramanlarımız da tıpkı Çanakkale’deki gibi ülkesi ve milleti için canı pahasına mücadele vermektedir. Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerimizi, Suriye’deki saldırılarda şehit olan kahramanlarımızı ve vatan uğruna hayatını feda eden tüm yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit aileleri ile acil şifa dilediğimiz gazilerimiz ve ailelerine de şükranlarımızı iletiyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI)
“Zor şartlar altında vatanımızı savunan Milletimiz Türk’ün asla boyun eğmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutlamanın büyük gururunu yaşıyoruz. Milletimiz, Çanakkale’de zor şartlar altında yedi düvele karşı büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, işgalci güçlere ‘Çanakkale Geçilmez’ demiştir. Çanakkale Zaferimiz tarihe altın harflerle yazılırken, Milletimiz, vatan, hürriyet ve istikbal söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Destanı bizler için de vatan toprağının, bağımsızlığın ne denli önemli olduğunun en büyük kanıtıdır. Bugün bizlere düşen görev Atalarımızın emaneti olan, uğruna binlerce şehit verdiğimiz vatanımızı kalkındırmak, milletimizin refah seviyesini yükseltmektedir. Bıkmadan, yorulmadan, Cumhuriyetimizi kalkındırma hedefimizden sapmadan gece gündüz çalışmaktır.

Bu duygularla Çanakkale destanını yazan, vatanımızı savunan, en güzel ve en değerli mirasımız olan vatan toprağımızı bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm isimsiz kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale zaferinin 105. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale savaşı ve sonunda kazanılan zafer, birliğimizin en büyük sembollerinden birisidir. Türk milleti mevzu bahis vatan olduğunda gücünü göstermiş ve birçok zaferlere imza atmıştır. Milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bağımsızlığına, birliğine ve toprağına kastedenlere karşı aynı mücadeleyi korkusuzca sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 105. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık