Denizli protokolünün Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yılı, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sürerken, Denizli protokolünden ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden elimize ulaşan kutlama mesajları şöyle:

Denizli protokolünün Cumhuriyet Bayramı mesajları
  • 29 Ekim 2019, Salı 10:38

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk Milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.
Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur.  Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.
Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır.
Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli engeller çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. 
Türk Milletinin Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. 
Ülkemizin önemli bir dönemeçten geçtiği günümüzde, içinde bulunduğumuz güç şartlar, birlik ve dayanışmamızı arttırarak korumamızı daha da zorunlu kılmaktadır. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun hepimiz cennet vatanımız için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. 
Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.  
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ey Yükselen Yeni Nesil, Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizsiniz” diyerek Cumhuriyetimizi siz gençlerimize emanet etmiştir. 
 Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde olan gençlerimizin, tarihimizden ve değerlerimizden aldıkları güç ve ilhamla, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımak için gayret edeceklerine inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Denizlili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.    

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir’ Biz bu anlayışla, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara, cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 96 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet, binlerce yıldır bağımsız bir şekilde yaşayan necip milletimizin, canını hiç düşünmeden vatan uğruna şehadet şerbetini içen ve en zor anlarda bile her şeyini vatan aşkı ve bağımsızlığı için feda eden ecdadımızın bizlere bıraktığı en kıymetli hazinedir"  ifadelerini kullandı. 

Başkan Zolan, devamla şunları kaydetti: "Bu milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir’ Biz bu anlayışla dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara, cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100. yıldönümüne giden yolda; büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık ve teknoloji gibi her alanda yaptığı atılımlarla dünyanın yükselen güçleri arasındaki yerini aldığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Bu vesilelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ
“Tarih boyunca nice zaferler elde etmiş yüce Türk Milleti tam bağımsızlık iradesini Malazgirt Zaferi’nden bugüne, aziz şehitlerimizin canları pahasına müdafaa ettiği bu topraklarda, diğer ülkeler ve grupların esaretine boyun eğmeyerek devam ettirmektedir. Türk Milleti; 29 Ekim 1923 tarihinde, vatanın dört bir tarafında başlatılan kurtuluş mücadelesi sonunda Cumhuriyeti ilan ederek hiçbir sömürü ve işgali kabul etmeyeceğini tüm Dünya’ya göstermiştir. Egemenli-ğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’nin olduğu 29 Ekim 1923, Türk Milleti’nin birlik beraberlik içinde kenetlendiğinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için neler başarabile-ceğinin bir kanıtı ve demokrasiye olan inancının simgesidir. 
Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak bizler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” sözünden hareketle Cumhuriyet’i yaşatacak ve gelecek nesillere taşıyacak olan gençleri, bilimin ışığında yetiştirmenin gayreti içindeyiz. İnanıyoruz ki, değişen ve gelişen Dünya’da güçlü toplumların temelini; bilimde, kültürde, sanatta ve sporda donanımlı bireyler oluşturur. Bu sene 96. yıldönümünü kutladığımız bu kutlu günde milletimizin 29 Ekim Cum-huriyet Bayramı’nı en içten dileklerle kutlarken, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımızı korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ga-zilerimizi saygı, rahmet ve şükranla yâd ediyorum.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Her yıl 29 Ekimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının ilelebet süreceğini tüm dünyaya bir kez daha tüm sesimizle ilan ediyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Büyük Türk Milleti’nin altın harflerle yazılmış nice zaferlerini perçinleyen 29 Ekim’in 100’üncü yılına yaklaşırken, gururumuz katlanarak artmaktadır” dedi. Başkan Örki, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük ulusumuzun gücüyle elde edilen bağımsızlığımızın ilan edilişinin 96.yılında, Büyük Türkiye yolunda ilerlerken hürriyet heyecanı tüm yurdumuzu sardı. Türk Milleti her zaman içeride ve dışarıda düşmanlarına karşı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmayı bilerek, her türlü hain girişimlerin üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bunun en yakın örneği olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi olmuştur. Türk Milleti, bu hain girişimi, devlet ve millet el ele, gönül gönüle, birlik beraberlik içinde hareket ederek bertaraf etmiştir. Terör örgütlerinin ve bazı yabancı devletlerin ülkemize dair tehditkâr söylemlerine rağmen, devletimiz dimdik ayakta durmasını bilmiş, milletimiz de devletine olan güven ve inançla her zaman, her şartta devletinin yanında olmuştur. Türk Milleti olarak, her zaman Devlet-Millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırılmayacaktır. 29 Ekim tarihinin yüklediği sorumluluğu aklından çıkarmayacak olan Türk Milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
Cumhuriyetimizin temelleri, zorlu şartlardaki kurtuluş mücadelelerimiz ile atılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakar halkın kendini yönetmesi adına ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' dedikten bir gün sonra, 29 Ekim’de Cumhuriyeti ilan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, 10. yıl Nutkunda bugünün en büyük bayram olduğunu belirtmiştir. Çağdaşlaşmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmak, cumhuriyet ve demokrasi ile mümkündür. Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyet'i korumak bizlerin birinci görevidir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümünü kutluyorum.

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN İNAMLIK
Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile geleceğe büyük ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.’’diyerek işaret ettiği geleceğimizin teminatı olan  Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96.yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Tarihin hiçbir döneminde boyundurluk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne bağlı olan Milletimiz;  96 yıl önce Gazi  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde inanç ve kararlılıkla başlatılan Kurtuluş Savaşımızın her safhasını eşsiz zaferle  taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Cumhuriyetimizin ilanı, Milletimizin  şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak,ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için çalışmak,mücadele etmek , gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin vazifesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı,rahmet ve minnetle anıyorum.

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI AHMET NECATİ ÖZBAŞ
Atalarımızın bize bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimiz büyük mücadeleler ve kahramanlıklar sonucunda kazanıldı. Cumhuriyetimizin sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin cumhuriyeti ilan etmesi ile bu millet sarsılmaz imanıyla, vatanı için canını feda ederek öz yurdunda düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakacak bir zafere imza atmıştır. Tarihe kahramanlık destanları yazan atalarına sahip olan milletimiz tıpkı 96 yıl önce cumhuriyetimize can veren kahramanlık ruhları gibi bugün de dimdik ayakta. Cumhuriyet’i ‘en büyük eserim’ diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde cumhuriyetimizin bize armağan ettiği çağdaş, bilim, sanat ve kültür dolu yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle Cumhuriyet Bayramımızı içten dileklerimle kutluyorum.

BULDAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ŞEVİK
Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din,dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Bugün 96.yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan al yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır. Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 96 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Buldanlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ AHMET İBANOĞLU 
 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şehit ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yılına gururla ulaşmış bulunmaktayız. 
Ülkemiz yine birlik ve beraberlik içinde, her zaman ki kararlığıyla dimdik ayakta ve Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda emin adımlarla ilerlemektir. 
Bu duygularla; yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

DENİZLİ BAROSU YÖNETİM KURULU BAŞKANI AVUKAT MÜJDAT İLHAN 
Milli Egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. 
Cumhuriyet; Ulusumuzun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük mücadelesinin, özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sonucudur. Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Bizler de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak, yüceltecek ve yüzyıllar boyu bu gururla kutlamaya devam edeceğiz.
19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk‘ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun  olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk Milletinin karanlıktan aydınlığa çıktığı, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı milli egemenlik ve bağımsızlığımızın temeli olan bu değerimizi korumak hepimizin görevidir.
Türk Milletinin kanı ve canı pahasına kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olarak geliştirmeyi ve büyütmeyi aynı kararlılıkla da sürdüreceğiz.
Çağdaş uygarlık hedefimize yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
Cumhuriyet, hangi dünya görüşü ve düşüncede olursak olalım, ortak paydamız aynı bayrak altında, aynı vatanda, tek devlet ve millet olarak, huzur ve barış içinde yaşayabilmemizin teminatıdır. Çünkü, halkın eseri, kendisidir. Ve bu halk, elleriyle kurup yücelttiği bu eşsiz değeri, gelecek kuşaklara da ulaştırmak için tıpkı kuruluşunda ve bugünlerde sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda olduğu gibi 96 yıldır kanıyla ve canı pahasına korumuştur. Atatürk'ün de 'Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez!' dediği gibi son vatandaşı da yok oluncaya dek, payidar kalacaktır! O'nu daha da yüceltmek ise, kimimizin örnek kahramanlığı, kimimizin el emeği, kimimizin düşüncesi, kimimizin altından da değerli alın teriyle daha iyiye ve güzele elbirliğiyle, omuz omuza yürümekle olacaktır. İş dünyası olarak bizler ise, bu kutsal görevi daha fazla çalışıp üreterek, Türk Malı'nı dünyanın her yerine satarak, yeni girişimler ve yatırımlarla insanımızın huzur ve refahına katkı sağlayarak yerine getirmeye çalışacağız! Cumhuriyetimizin yeni yaşı ve Cumhuriyet Bayramımız, kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ecdadımız olmak üzere, Cumhuriyetimiz ve eşsiz vatanımız uğruna göğsünü kurşuna siper eden, can verip şehadete eren her kim varsa, ebedi mekânı cennet olsun. Şehitlerimiz ile aramızdan ayrılmış gazilerimizin, ruhları şad olsun. Bu vesileyle, şehit anneleri ile babalarının ellerinden öper, aileleri ile kahraman gazilerimiz ve cefakar yakınlarına da şükranlarımızı sunarım.

AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI UĞUR GÖKBEL
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümünü kutladı. Türk Milleti’nin 96 yıldır sarsılmaz bir irade ve kararlılıkla cumhuriyete sahip çıktığını belirten AK Partili Gökbel, “Türkiye Cumhuriyeti, milletin feraseti ve bir asıra yaklaşan geçmişi ile kök salmış koca bir çınardır. Dost, düşman herkes bilsin ki; Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

AK Parti Pamukkale ilçe Başkanı Uğur Gökbel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyetin önemli sınavlardan başarıyla geçtiğini belirten AK Partili Gökbel, “Cumhuriyetimiz bir asıra yaklaşan köklü geçmiş ile koca bir çınar olmuştur. Bu süre zarfında milletimiz cumhuriyete sahip çıkmış, kani ve canı uğruna Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bugünlere getirmiştir. Tür Milleti, atalarının kanlarıyla elde edip miras bıraktığı cumhuriyete bundan sonra da aynı feraset ve inançla sahip çıkacaktır” dedi.
Türkiye’nin son dönemde bölgedeki mevcut durum nedeniyle önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye ne kadar güçlü bir devlet olduğunu ortaya koymuştur. Bölgede bir terör koridoru oluşturulmasını büyük devlet olmanın gereğini yerine getirerek, zamanında bir müdahale ile önlemiştir. Dünya bizim karşımızdayken gösterdiğimiz bu cesaret, bu sağlam irade; Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sağlam kökleri olduğunun göstergesi ve yansımasıdır. Milletimizin böylesi bir dönemde tek yürek olarak kenetlenmesi, devletinin yanında olarak harekata sahip çıkması da dünyaya en anlamlı mesaj olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletiyle birlikte gösterdiği bu sağlam duruş, emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri için büyük bir yıkım olmuştur. Bizi bir arada tutan bu gücün adı; Cumhuriyettir. Dost, düşman herkes bilsin ki; Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bu duygularla bize bu Cumhuriyeti emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Nice 96 yıllara!” dedi.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBESİ BAŞKANI NİHAT ÇETİN
Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının sonucu olarak kurulmuştur. 
      Cumhuriyetimizin temeli, Milli Mücadele Kongrelerine ve Kurtuluş Savaşı’na dayanmaktadır. 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kurduğu TBMM ile “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek, yeni devletin niteliklerine işaret etmiştir. Egemenliğin millete verilmesi, yani, kulların birey ve yurttaş olarak kabul edilmesi, kadın erkek eşitliği için düzenlemeler yapılması,  laik ve demokratik rejimin net göstergesidir.
      Bugün, Orta Doğu ve İslam Dünyası’nın yaşadığı sorunların biraz daha uzağındaysak; demokrasiden tüm eksikliklere rağmen söz edebiliyorsak; Atatürk Devrimine, Cumhuriyete borçluyuz.
29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimiz ilan edildiğinde; toplumumuzda umut ve heyecan vardı. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve hatta üzerine çıkma hedefine inanılmıştı. Ekonomik ve siyasi tam bağımsızlık ciddiye alınmaktaydı. “On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan” dizesi, Cumhuriyet Devrimi’nin yarattığı büyük heyecanın ve değişimin açık ifadesidir.
       Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bedenen aramızdan ayrılışından sonra, bilhassa, çok partili siyasi yaşamla birlikte, Cumhuriyet Devrimine, açık ve gizli saldırılar başlamıştır. Cumhuriyete saldırılarda algı operasyonları,  kullanılan başlıca yöntemlerden olmuştur. 
     “İleri demokrasi ve daha fazla özgürlük” sözleriyle, “dünya ile entegre oluyoruz” sloganıyla yürütülen algı operasyonları, toplumumuzu yanıltmış; Türkiye Cumhuriyeti önce siyasi ve hemen ardından ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir. 
Cumhuriyet Atatürk’le bütünleşen Türk Milleti’nin kendi eseridir.  
96 yaşındaki Cumhuriyet; büyük sıkıntılar atlatmış, ciddi sorunların üstesinden gelebilmiştir. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”;  Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olmaktan bir an önce kurtarılmalıdır. 
          Siyasi iktidarı, Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümünde tekrar tekrar uyarıyoruz: Yaşadıklarınızdan ders çıkarın. Eğitimi, yurtları ve kursları laik ve sosyal hukuk devleti olmanın bir gereği olarak, derhal tarikat ve cemaatlerden alın ve devlet kontrolünü sağlayın. Tevhidi Tedrisatı bütünüyle uygulayın. Birbirini anlayamayan nesiller yetiştirmenin önüne geçin.  Osmanlı’nın akıbetine uğramamak için, laik ve bilimsel eğitimi kabullenin. Yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü inşa edin. Aklın ve bilimin yolunu,  yani, Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni rehber edinin.
      Cumhuriyet Bayramına, Cumhuriyet coşkusuna ve Cumhuriyet Devrimi kazanımlarına saygı duymayanların, sahiplenmeyenlerin ne kadar milli olabileceği tartışmalıdır. 
      29 Ekim 2019 Salı günü saat: 19:00’da Denizli’de Atatürk Stadyumu önünden başlayan bir yürüyüşle büyük bir Cumhuriyet şöleni gerçekleştireceğiz.  Varlık nedenimiz olan Cumhuriyeti; bu en büyük bayramımızı halkımızla birlikte kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamak için genci yaşlısı, kadını erkeğiyle herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz.  
    Cumhuriyet Devrimini savunmayı, korumayı ve geliştirmeyi görev bilen; bu uğurda kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer AKSOY başta olmak üzere nice şehitler veren, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetimizi yaşatmanın güvencesidir.
     Her kim ki Cumhuriyeti,  ATATÜRK’ü, Cumhuriyetin Kurucularını ve Cumhuriyeti var eden Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nı inkâr ediyor ve çağdaş kazanımlara saldırıyorsa bilinmelidir ki emperyalist iş birlikçidir.

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık