CHP'den su zammı eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizli'de içme suyuna yapılan yüzde 20'lik zammı basın toplantısıyla eleştirdi. Akbaba, yapılan zamların gerekçesiyle ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

CHP'den su zammı eleştirisi
  • 18 Temmuz 2019, Perşembe 19:26

CHP Denizli İl Yönetimi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve partililer katıldı. CHP Denizli İl Başkanı Akbaba, toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin suya yaptığı yüzde 20'lik zammı eleştirdi. Su zammı için yetkililerin açıklama yapması gerektiğini kaydeden Akbaba, "Zammın neden, niçin ve hangi gerekçe ile alındığına dair ilgililerin kendince açıklamaları olacaktır. Ancak bizler Denizli Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındaki tüm yaşayanlar adına soruyoruz. İçme suyunun temin maliyeti mi arttı, son zamanlarda yerleşim alanlarımıza yeni hatlar döşeyip başka yerlerden su mu getirildi? Yapılan bu zamlar sonrası kırsal kesimde hayvancılık yapan yurttaşlarımız bu durumda maliyetleri nasıl karşılayacak? Dar gelirli insanımız bu faturaları nasıl ödeyecek? İçme suyu için ne kadar borçlanma yapılmıştır? Yoksa deniz bitti de onun için mi bu kadar yüksek oranda zam yapılıyor? DESKİ marifetiyle alınacak bu paralar Büyükşehir belediyemizin bütçesine katkı içi mi planlanmıştır" dedi.


Yapılan yeni düzenlemeye ilişkin zamlı ücret tarifesi henüz hazırlanmazken, merkez ilceler Pamukkale ve Merkezefendi'de bugüne kadar tonu 2.90 lira olan 0-15 metreküp arası su ücreti 3.50 liraya, 15-31 metrekübe kadar olan su bedeli 4.90 liradan 5.88'e çıkarken, 31-250 metrekü arası su kullanımında uygulanacak tarife ise 7 liradan 8.40 liraya yükseldi. Suyun tonu diğer ilçelerde ise 2 lirayken 2.40 lira oldu.
Deniz TOKAT / DHA

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık