Büyükşehir'den tarihi zafere anlamlı tören

Büyükşehir Belediyesi, 872 yıl önce Denizli'de yaşanan Kazıkbeli Savaşı için Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda anma programı düzenlendi. Tarihi zaferin Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunduğu vurgulandı.

Büyükşehir'den tarihi zafere anlamlı tören
  • 08 Ocak 2020, Çarşamba 14:53

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Dernekler Birliği, Türk Ocakları Denizli Şubesi ve Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde 872 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenlendi. 7-8 Ocak 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan II. haçlı seferine karşı yaşanan zaferin anma etkinlikleri savaşın yaşandığı Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda düzenlendi. Şehitler için saygı yürüyüşünün yapıldığı program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, burada yaptığı konuşmada, "Atalarımızın yüzyıllar önce zafer kazandıkları topraklarda anma etkinlikleri yapıyoruz. Burada yapılan savaş bir haçlı savaşı, iki milletin savaşı değil" dedi.

"Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandı"

Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandığını birisinin Kazıkbeli diğerinin ise Çivril ilçe sınırları içerisindeki Miryokefalon Savaşı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tok, şöyle konuştu: "Maalesef şehrimizde yaşayan insanlarımızın büyük bir kesiminin bu savaşlardan haberi yoktu. Son yıllarda Denizli Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu savaşlar gündeme geldi ve anılmaya başlandı. Yaşadığımız coğrafyanın özelliklerini bilmek, tanımak, öğrenmek ve geleceğe aktarmak çok önemli. Çünkü insanlar yaşadıkları coğrafyayı ne kadar iyi tanırsa geleceklerini de o kadar iyi planlarlar." PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın ise, 1148 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı ile ilgili bilgiler vererek, Malazgirt Savaşı sonrası Anadolu'nun bir Türk coğrafyası haline geldiğini tarihi gerçeklerle birlikte anlattı. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık