Beyin kanaması sonucu ölen Mustafa Uyar, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 48 yaşındaki Mustafa Uyar’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Uyar’dan alınan 2 böbrek ve karaciğer İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.

Beyin kanaması sonucu ölen Mustafa Uyar, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi
  • 13 Eylül 2019, Cuma 16:06

10 Eylül’de rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis’e kaldırılan Mustafa Uyar, yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Yoğun Bakımda 3 boyunca kalan Uyar’ın 12 Eylül’de beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından hastanın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda Mustafa Uyar’ın organları bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek ve karaciğer alınarak Ege Üniversitesi ve Kent Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Denizli’de başlattıkları ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesiyle organ bağışına olan duyarlılığı arttırdıklarını söyleyerek; “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilinçlendirme amacıyla yola çıktığımız proje kapsamında hem kadavradan organ bağış sayısını hem de organ bağışında bulunmayı beyan eden kişi sayısını arttırmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda şuana kadar Denizli’de 9 bin organ bağış sayısına ulaştık. Kadavradan organ bağış sayılarına baktığımızda da 2019 yılında Denizli’de Mustafa Uyar’la birlikte 40 beyin ölümü gerçekleşti ve bunlardan 18’inin organları ailesi tarafından bağışlandı. Rakamlara baktığımızda vatandaşlarımızda organ bağışı konusunda duyarlılığın arttığını görüyoruz. Ben buradan Uyar ailesine baş sağlığı dileyerek, organ bağışında bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık