Başkan Zolan: "Kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız"

Denizlililer 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde 3 yıl önce olduğu gibi yine meydanlara akın ederek aynı ruh ve heyecanla bir araya geldi. “Hangi görüşte, fikirde olursak olalım; ülkemiz tek, bayrağımız tek" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

Başkan Zolan:
  • 16 Temmuz 2019, Salı 13:14

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde yine meydanlara akın eden onbinlerce Denizlili, kahraman Türk milletinin destanlar yazdığı 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için kanını döken şehit ve gazilerine bir kez daha şükranlarını dile getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlediği programa, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile onbinlerce vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musiki Konseri ile başlayan programda, kahramanlık türküleri ile mehteran gösterisi sunuldu. 15 Temmuz'da şehit düşen kahramanlar için Kuran'ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

15 Temmuz gazileri Denizlililere seslendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunduğu programda dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma yayınlandı. Hain darbe kalkışması esnasında Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde terör örgütü FETÖ tarafından yaralanarak gazilik payesi alan Ahmet Gümüş ve Emre Doğan Denizlililere seslendi. Gazi Gümüş ve Doğan, darbe gecesi yaşadıklarını paylaşırken, “Allah bu kötü günleri milletimize tekrar göstermesin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.

Şehit ve gazilere dua

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 3 yıl önce olduğu gibi aynı ruhla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplanan hemşehrilerine teşekkür etti. 15 Temmuz 2016 gecesini hatırlatan Başkan Osman Zolan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dik duruşu ile birlikte sizleri meydanlara davet etti. Denizlimiz ve tüm milletimiz o daveti kabul ederek meydanlara akın etti. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu. Gazi Gümüş, Gazi Doğan ile birlikte tüm gazi ve şehitler için dua isteyen Başkan Osman Zolan, “Onlar bu ülkeyi seven, vatanını seven gençler. Ankara’da saldırı sonucunda yaralandılar, gazi oldular yaşadıklarını onlar bilir" dedi.

98 yıl sonra aynı ruhla

15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalılarının aynı ruh ile 15 Temmuz 2016'da da meydanları doldurduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizli öyle güzel bir şehir ki, tarihi derinlikleri olan bir şehir. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’ da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 5-6 saat sonra sancağımızı çıkararak Bayramyeri Meydanı’na gelmiş. Fetvası ile orada ilk milli mücadele kıvılcımını ateşlemiş. İşte Denizli öyle bir şehir" dedi. 15 Mayıs 1919'da çıkartılan Denizli sancağının 3 yıl önce de bu meydanda dalgalandığını anlatan Başkan Zolan, "Benim sizlerden talebim şu; hangi görüşte, fikirde olursak olalım; ülkemiz tek, bayrağımız tek. Bir ve beraber bayrağımıza, vatanımıza ve ezanımıza sahip çıkmak zorundayız. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'a kadar birçok mücadele verildi. Bu topraklarda şehitlerimizin, ecdadımızın kanları var. İnşallah kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız” diye konuştu.

"Teşekkürün en büyüğü Denizlili kardeşlerime"

15 Temmuz gecesi meydanlara akın eden herkese teşekkür eden Başkan Osman Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Teşekkürün en büyüğü siz Denizlili kardeşlerime. O gece bu alan yetmedi, tıklım tıklım doluydu. Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, her türlü değerimize sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Bundan sonra da hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız. Oyunlar bitmeyecek, tuzaklar bitmeyecek. Tezgahlar kurulacak ama biz uyanık olacağız, biz bir ve beraber olacağız. Tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiyemizin, Denizlimizin yarınları bugünden daha güzel olsun.”

“Allah bu millete bir daha o günleri yaşatmasın”

Denizli Valisi Hasan Karahan da, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da bir kez daha tüm dünyaya büyük bir millet olduğunu gösterdiğini söyledi. Vali Karahan, “Üç yıl önceki coşkuyu yine bu meydanlarda görmekten büyük mutluluk duydum. Vatan milletin, devlet milletin, Cumhurbaşkanımız da milletin. Onu biz seçtik ve milli irademize sahip çıktık. Milli irademizi gasp ettirmedik. Bu milletin saf ve temiz duygularını gasp edenlere fırsat vermedik. Allah bu millete bir daha o günleri yaşatmasın. O gün kimsenin silahı, topu tüfeği yoktu ama iman dolu göğsü vardı. O gece uçaklara meydan okuduk. Bu millet nasıl büyük bir millet olduğunu 15 Temmuz’da tekrar bütün dünyaya gösterdi. Bu milletin 81 milyon ferdi hala Çanakkale ruhuyla, İstiklal Harbi ruhuyla yaşıyor. Ne mutlu bizlere bu milletin birer ferdiyiz” diye konuştu.

00.13'te salalar okundu

Duaların okunup şehitlerin şükranla anıldığı gece 3 yıl önceki gibi saat 00.13’de camilerden salalar okundu. Gece geç saatlere kadar 7’den 70’e binlerce Denizlili 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir kez daha demokrasi nöbeti tuttu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık