15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz destanının fotoğraflarla anlatıldığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” düzenledi. Sergide ayrıca darbe girişiminde şehit olan 251 kişinin anısına bastırılan hatıra paralarıyla hazırlanan Türkiye haritası da büyük ilgi çekti.

15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı
  • 15 Temmuz 2019, Pazartesi 13:50

Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda fotoğraf sergisi düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ne Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlediklerini ifade ederek, söz konusu serginin de önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, “Denizlimiz bu meydanda 50 binin üzerinde vatandaşımızla o gece daha davet edilmeden, çağırmadan kendiliğinden toplandı. Burada bir ve beraber olduk. Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza hep birlikte sahip çıktık. Milli iradeye, bayrağına, vatanına sahip çıkan herkese, hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Böyle karanlık geceleri Allah’ım bizlere yaşatmasın” dedi.

“Denizli yekvücut olup, darbeye karşı durdu”

Denizli Valisi Hasan Karahan ise konuşmasında, çocukluğunda büyüklerinden Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı hatıralarını duyduklarını, çocuk ve torunlarına ise 15 Temmuz hatıralarını anlatacaklarını söyledi. Vali Karahan, “15 Temmuz Destanımız var. Yedi düvelin bir şekilde dahil olduğu işgal girişimi ve Türkiye’yi parçalama harekatı o gün milletin göğsünde parçalandı. Darbenin ilk saatlerinden itibaren Denizli halkı da sergide de gördük büyük bir kahramanlık örneğini yekvücut olarak göstermiş, darbeye karşı durmuştur” diye konuştu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide, Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı ve fotoğraflar yer alıyor.


Harçlıklarıyla Türkiye haritası yaptılar

Sergide ayrıca Ayşenur ve İbrahim Ethem Özdemir kardeşlerin ailelerinden aldıkları harçlıklarla hain darbe girişimi sırasında şehit olan 251 kişinin anısına bastırılan hatıra paralarla hazırladığı Türkiye haritası da büyük ilgi görürken, haritanın toplam 3262 adet 15 Temmuz hatıra parasıyla hazırlandığı ifade edildi. Ayşenur Özdemir, 2 yıl önce hatıra paraları biriktirmeye başladıklarını ifade ederek toplam 6 bin TL’ye ulaştıklarını 3262 adeti ile Türkiye haritasını hazırlayıp sergilediklerini söyledi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık