Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya’da Pamukkale’yi tanıttı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen CMT 2020 fuarını ziyaret etti. Başkan Örki, Almanya ziyaretleri kapsamında, birçok önemli temaslarda bulunarak, yurtdışındaki yatırımcıları Denizli’ye davet ederek, ilçe turizmine önemli katkı sunacak projeler için görüşmelerde bulundu.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya’da Pamukkale’yi tanıttı
  • 15 Ocak 2020, Çarşamba 18:03

Almanya’nın Stuttgart kentinde Ticaret Fuar Merkezi’nde düzenlenen CMT 2020 adlı dünyanın en büyük turizm, tatil ve eğlence tüketici fuarını ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe turizmine katkı sunacak dev yatırımlara imza atacak projeler için önemli temaslarda bulundu. Fuar ziyaretleri ile birlikte, Stuttgart bölgesindeki şehirleri de ziyaret ederek, ilçenin tanıtımı için önemli temaslarda bulundu. 

CMT STUTTGART “DOĞAYA KAÇIŞ” FUARINI ZİYARET ETTİ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya ziyaretleri kapsamında ilk olarak, turizm sektöründe dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer aldığı dünyanın tamamen son tüketiciye yönelik en büyük ve en uzun tatil ve turizm fuarı olarak kabul edilen CMT Stuttgart Fuarı’nı ziyaret etti. Deniz, kum, güneş yerine doğayla buluşmayı, hatta karavanı ile yaşamayı tercih eden yüksek gelir grubundaki tüketicilerin en çok tercih ettiği fuar olarak adlandırılan ve 100 ülkeden yaklaşık 2100 katılımcının buluştuğu CMT Stuttgart Fuarı’nda, Denizli ve Pamukkale’yi anlatma fırsatı bulan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, fuarda Türk turizmcilerin ve yavru vatan KKTC başta olmak üzere diğer ülkelerin stantlarını gezdi. Başkan Avni Örki’yi, fuar ziyaretinde Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoglu ile Stuttgart Kilim Gazetesi Genel Müdürü Ali Batnaz eşlik etti. Örki, fuarda özellikle karavan mobil turizm stantları hakkında da bilgi aldı. Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale’mizde termal sağlık turizmine alternatif olarak karavan turizmini geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda fuarda karavan turizmine yönelik stantları ziyaret ederek, detaylı bilgiler aldık ve önemli görüşmeler sağladık. Denizli’miz ve Pamukkale’miz için dev yatırımlara imza atmanın çabasındayız” diye konuştu.

STUTTGART BAŞKONSOLOSLUGUNA ZİYARET
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Stuttgart Başkonsolosu Sayın Mehmet Erkan Öner’i ziyaret etti. Başkonsolos Öner’in makamında gerçekleşen görüşmede, Stuttgart bölgesindeki termal turizm hakkında bilgiler alan Örki, Pamukkale bölgesindeki termal turizm hakkında detaylı bilgiler aktardı. Stuttgart kentinde bulunan Das Leuze Kaplıca ve Rekreasyon Tesislerinde Kür Termal turizminin kent adına önemini ve gelişimi noktasında bilgiler alan Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin termal sağlık merkezi olma yolunda atılan önemli adımlardan bahsederek, Stuttgart Başkonsolosu Sayın Mehmet Erkan Öner’i Pamukkale’ye davet etti.

DEV YATIRIMLARA HAZIRLIK GÖRÜŞMELERİ YAPTI
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Avrupa ülkeleri arasında Termal turizmde önemli sıralarda yer alan Almanya'nın Stuttgart kentinde ziyaretleri sürdürürken, çalışanlarına güzel tatil imkanları sunan Mercedes Benz, Audi araba fabrikalarında yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarını ziyaret etti. Stuttgart kentinde bulunan Kür Termal imkânlarının güzelliklerinden düzenli olarak çalışanlarının faydalanmasına imkan sağlayan fabrika yönetim kurulu üyeleri ile görüşmelerinde, Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki termal güzelliklerden bahsederek, fabrika çalışanlarının tatillerini Pamukkale’de değerlendirebilmesine olanak sağlayacak imkanlar noktasında önemli temaslarda bulundu. Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkelerin ilk sıralarında Alman turistlerin yer aldığını belirterek, en çok tatile çıkan Almanların yaşadığı bölgenin Stuttgart bölgesi olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “CMT Fuarını ziyaretimiz gerçekten önemliydi. Fuara katılım sayısını ve ilgiyi gördükten bunu daha iyi anladık. Bizlerde, Denizli’mizi ve Pamukkale’mizi termal sağlık turizminin dünya merkezi yapmak ve buna alternatif olarak karavan turizminin de geliştirmek için önemli adımlar atarken, Almanya ziyaretimiz gerçekten de önem arz etti. Özellikle 2020 yılının Denizli’mizin yılı olarak, yılın ilk günlerinden itibaren Denizli’miz için önemli temaslarda bulunduk. Burada yurtdışındaki yatırımcılarla görüşme imkânı da bulduk. Pamukkale’mizin gelişimi, tanıtımı noktasında önemli temaslarımız devam edecek” dedi. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık