Konkordatolar artınca ‘sertifikalı komiserlik’ kursu açıldı

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (DSMMMO) son bir yılda 20 firmanın konkordato ilan etmesi ve ihtiyaç duyulan konkordato komiseri eksiğinin kapatılması için kurs başlattı. Oda Başkanı Yavaş, “Kursa yoğun talep var” dedi.

Konkordatolar artınca ‘sertifikalı komiserlik’ kursu açıldı
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 11:09

Mart ayında yapılan kanun değişikliği ile iflas erteleme uygulaması kaldırıldı.Türkiye, konkordato (iflas anlaşması) kavramını yeniden duymaya başladı. Denizli’de son 1 yıl içerisinde yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle zora giren konkordato ilan eden firma sayısı 20’ye ulaştı. Gelişmeler üzerine Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (DSMMMO), TÜMOB veTESMER işbirliği ile ilk kez konkordato komiserliği eğitimi düzenledi.

 

DSMMMO’nun düzenlediği eğitimi tamamlayan serbest muhasebeci veya mali müşavirler, konkordato komiseri olarak görev alabilecek. Ücretli kursu tamamlayanlara sertifika verilecek.

 

Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato için müracaat eden şirketlerin mali durumlarının incelenmesi için, en fazla 7 kişiden oluşan Konkordato Komiseri atandığını belirten DSMMMO Başkanı Himmet Yavaş, “Kanun değişikliğiyle konkordato, daha etkin ve işlevsel hale getirildi. Biz de üyelerimizden gelen talepler üzerine Konkordato Komiserliği eğitimi düzenledik. Başvurular başladı. Yoğun ilgi var” dedi.  Kaynak. Şengül BOZ / Deha 20 Gazetesi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık