Domates 5-6 lirayı buldu, uzmanlar 3 liraya iner, diyor

Domates fiyatı son dönemde adeta dolar kuruyla yarışıyor. Yaz aylarında bile fiyatı düşmeyen domates pazar tezgahlarında 5, market reyonlarında 6.5 lirayı aştı. Geçen sene aynı döneme göre domates fiyatları iki katına çıktı.

Domates 5-6 lirayı buldu, uzmanlar 3 liraya iner, diyor
  • 25 Eylül 2018, Salı 13:53

Denizlili Gazeteci Şengül Boz’un Deha 20 Gazetesi’nin manşeti için hazırladığı habere göre; geçen yıl eylül ayında kilosu 2.5 liradan satılan domates,dün Kaleiçi Kapalı Pazaıyeri’nde5 liradan,market reyonlarında ise 6 lira 50 kuruştan satıldı.

 

Market reyonlarında domates fiyatlarının sabah saatlerinde yeniden güncellendiğini belirten vatandaşlar, “Dün akşam saatlerinde domates 5,75 liraydı, bugün sabah 6.75 olmuş. Bir gecede ne değişti anlamadık” derken, pazaryeri esnafı “Hal çıkış fiyatları 4 liraya ulaştı. Biz ne yapalım. Ayrıca, tarlada da domates yok. Hava şartları nedeniyle domatesler hastalık bulmuş, hasat az oldu. Sera domatesleri çıktığında fiyatlar düşer” yorumunu yapıyor.

 

Fiyat artışlarını geçiş sürecine bağlayan Denizli Manav ve Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Er-beği, “Tarla domateslerinin bittiği ve sera domateslerinin henüz çıkmadığı bir sezonu yaşıyoruz. Bu dönemler fiyat artışları normal. Sera domatesi çıktığında fiyatlar normal seviyeye inecek kilosu 3 liradan domates yiyebileceğiz” dedi. Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Cemil Dinç ise, “Vatandaş artık 1-1,5 liraya domates yemeyi unutmalı” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık