Denizlililerin bankalara borcu 51 milyar lira

BDDK’nın rakamlarına göre, Denizlililerin bankalara 43 milyarı nakdi, 8 milyarı gayri nakdi olmak üzere 51 milyar lira borcu bulunuyor. Bankalardaake mavduat miktarı is borcun yarısı bile değil: 16 milyar lira...

Denizlililerin bankalara borcu 51 milyar lira
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 14:32

Son dönemde faizlerindeki artışla birlikte kredi faiz oranları kat kat yükseldi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde aylık yüzde 1,30’larda olan kredi faiz oranları bugünlerde aylık yüzde 2,45 ile 2,80 aralığında. Artış neredeyse iki katı. Bu durum vatandaşların büyük oranda kredi çekme ihtiyaçlarını ötelemesine neden oldu. Ancak yaşanılan bu süreçte Denizli’nin mevcutta bankalara ne kadar kredi borcu olduğu ise merak edilen konuların başında yer alıyor. Denizliaktuel.com’dan Özkan Tokmak’ın BDDK verilerinden derlediği rakamlara göre, Denizli’nin kredi borç stoku oldukça yüksek.

 

1 milyon 19 bin nüfusa sahip Denizli’nin bankalara olan kredi borç stoku Nakdi 43 milyar, gayri nakdi ise 8 milyar lira. Yani toplamda 51 milyar Denizli’nin kredi borcu bulunuyor. Rakam dudak uçuklatırken Denizli’nin bankalardaki mevduat oranı bu rakamın oldukça altında kalıyor. Birikimi yapmak amacıyla bankalara konulan Denizli’nin mevduatı ise 16 milyar lira. Mevduata göre Denizli’nin kredi borcu 3 katında daha fazlası. Bu arada bankaların takibe aldığı halk dilinde batık kredi rakamı ise 760 milyon lira. Rakamlara reel olarak bakıldığında oranlar hiç de iç açıcı değil.

 

Kredi borcu stokuna göre Denizli’de kişi başına düşen borç ise 50 bin Türk lirası. Peki Denizli kredi çekerek bu parayı nerede kullandı? Yine verilere göre kredi tutarını büyük kısmı konut yani ev almak için kullanılmış. İkinci sırada ihtiyaç kredileri yer bulurken üçüncü sırada araç kredileri geliyor (Özkan TOKMAK / Denizliaktuel.com)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık