Denizlililer, barınıyor, karnını doyuruyor, eğitime para kalmıyor

TÜİK’in verilerine göre, Denizlililerin kazancının yüzde 60’ını kira, gıda ve ulaşım götürüyor. Eğitime ayrılan miktar ise aile bütçesinin sadece yüzde 2,1’ini oluşturuyor.

Denizlililer, barınıyor, karnını doyuruyor, eğitime para kalmıyor
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 11:33

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Hane halkı tüketim harcaması verilerine göre; Denizlililer kazancının yüzde 21’8’ini gıda, yüzde 20,8’ini kira, yüzde 19,6’sını da ulaşıma harcıyor. Sadece bu üç kalem kazancın yüzde 60’ını götürüyor.

 

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel) İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ Denizli, Aydın ve Muğla’yı kapsayan bölgenin rakamlarını paylaştı.

 

EN FAZLA HARCAMA GIDAYA

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; Hanehalkları bütçelerinden en fazla payı “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasına ayırdı. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey-2 bazında bölge içindeki harcama gruplarının dağılımına bakıldığında, TR32 (Aydın, Denizli, Muğla) Bölgesi'nde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 21,8 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasının, en düşük payı ise yüzde 2,1 ile “eğitim” harcamasının aldığı görüldü.

 

Toplam harcamalardaki payı en fazla artan grup “ulaştırma” oldu

Bölgemizde “ulaştırma” harcamalarının payı bir önceki yıla göre 1,7 puanlık artışla yüzde 17,9’dan yüzde 19,6’ya yükseldi.

Diğer taraftan “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamalarının payı bir önceki yıla göre 1,5 puanlık düşüşle yüzde 23,3’ten yüzde 21,8’e geriledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık