Denizli'de Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Denizli’de kurulumu için yıllardan bu yana devam eden çalışmalar tamamlandı, Sanayi Bakanlığı Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu onayladı.

Denizli'de Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak
  • 16 Aralık 2019, Pazartesi 13:50

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, kentte "Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulmasının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği onayla Denizli'nin bir Organize Sanayi Bölgesi'ne daha kavuştuğunu belirtti.

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin, Denizli-Ankara çevre yoluna cepheli, şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan 257,5 hektarlık alanda konumlanacağını aktaran Karahan, "Kurucu ortaklarının Denizli Valiliği (yüzde 6,66), Denizli Büyükşehir Belediyesi (yüzde 6,67), Denizli Sanayi Odası (yüzde 66,67) ve Denizli Makine Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (yüzde 20) olduğu Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde, makine ana sanayi ve makine yan sanayi sektörlerinde üretim yapacak yatırımcılar yer alabilecek." ifadesini kullandı.

Makine sektörünün, birçok sektöre göre daha fazla istihdamın sağlandığı bir sektör olduğunun vurgulayan Karahan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Denizli'de kurulacak olan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, genç işsizlerin istihdam olanaklarını ciddi ölçüde artırarak Denizli'deki işsizlik sorununun, daha da önemlisi genç işsizliği sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İlimizde hızla gelişmekte olan makine sanayi sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık