Denizli Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu işbaşı yaptı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplandı. Denizli ekonomisinin nabzını tutan farklı mesleklerden önemli isimleri bir araya getiren kurul, ilk toplantısında şehrin öncelikli gündemi ile tekstil, turizm, sağlık, eğitim, inşaat, enerji, otomotiv ve kablo gibi öncü sektörlerinin yanı sıra ihracatçılarla ilgili önemli konuları ele aldı.

Denizli Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu işbaşı yaptı
  • 04 Şubat 2019, Pazartesi 13:09

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yüksek İstişare Kurulu (YİK), DTO hizmet binası 5’inci kattaki salonda toplandı.

 

DTO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU YENİ BİR YAPI

Kısa bir ‘Hoş geldiniz’ konuşması yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kurul üyelerini, Denizli Ticaret Odası ve Yüksek İstişare Kurulu hakkında bilgilendirdi. Başkan Erdoğan, “Yüksek İstişare Kurulumuz, 5174 Sayılı Kanun’la mevzuatımıza giren yeni bir yapıdır. Bu kurulun amacı, sektörlerimiz ile ilgili konuları istişare etmek, şehrimiz ile ilgili konularda görüş ve öneriler oluşturmak, kurulumuzun buradan hareketle oluşturacağı tavsiyelerini ilgili mercilere iletmektir.” dedi.

 

KURUL ÜYELERİNİ, DTO’NUN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Denizli Ticaret Odası’nın 17 bin 108 üyeye ulaştığını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 5 Yıldızlı A Sınıfı Akredite odası olduğunu da hatırlatan Başkan Erdoğan, “Kurumsal yapımızın birimlerinin yanında odamızın bünyesinde faaliyet gösteren iş ve ticaret geliştirme merkezlerimiz de var. Bunlar arasında Kredi Garanti Fonu, Avrupa Birliği İş Geliştirme ve Danışma Merkezi, Ticaret Sicil Müdürlüğü, İhracat Destek Ofisi, KOSGEB Temsilcilik Ofisi, İŞKUR Ofisi, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi EBİC-EGE, Moda ve Tasarım Eğitim Merkezi ile Robotik Kodlama Eğitim Merkezi bulunuyor.” diye konuştu.

 

ERDOĞAN: “TİCARİ HAYATA KATKI SAĞLAYACAK İŞLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Erdoğan, göreve geldikleri günden itibaren şehirdeki ticari hayata katkı sağlayacak işler yapmaya çalıştıklarını da vurguladı. Erdoğan, “Denizli’miz açısından son zamanlarda önemli gördüğümüz Avrupa Birliği tarafından fonlanan hibe projemizle, tekstil sektörümüze katkı sağladık. 5 milyon Avro’luk bütçesinin yüzde yüzü hibeli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi faaliyete geçirdik. Bu projemiz için hazırladığımız Denizli Organize Sanayi Bölgemizdeki 1000 metrekarelik kapalı alanda faaliyetimize başlayacağız. Bunun öncesinde ısı, su ve ses yalıtım kursları düzenledik. Başta kadınlarımız olmak üzere çok sayıda vatandaşımızı mesleki eğitimden geçirdik. Abalıoğlu Meslek Lisesi’nde kurduğumuz atölyemizdeki kaynakçılık eğitimlerimiz de bunlardan biriydi. Bu sayede, insanımız nitelikli iş gücü haline geldi. Yasal zorunluluk getirilen ticari faaliyetlerde, üyelerimizi eğitime tabi tutarak mesleki yeterlilik belgelerini verdik; veriyoruz. Belgelendirme çalışmalarımıza ilk etapta İkinci El Araç Alım Satımı ve Gayrimenkul Müşavirliği ile başladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana girişimcilik eğitimlerimiz ile 2650 kişiye eğitim verdik; bunlardan 330’unun KOSGEB desteğiyle kendi işini kurmasını sağladık. Ayrıca, üyelerimize katkı olsun diye, şehrimizdeki özel hastaneler ile indirim antlaşmaları imzaladık. Öte yandan, özel üniversite ve özel eğitim kurumlarıyla da indirim sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Üyelerimize özel indirimli akaryakıt temini için firmalar ile yaptığımız görüşmelerimizi sonuçlandırmak üzereyiz. Yurt içi kargo taşıma hizmetlerinde, üyelerimize özel indirim sağlamak için de çalışma başlattık. Şehrimizdeki inşaat stokunu ekonomimize kazandırmak için bankalar ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, özel bir kampanya başlatmış bulunmaktayız.” dedi.

 

“DTO, ‘TEK DURAK OFİS’ HALİNE GELDİ”

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Ticaret Odası olarak üyelerini yurt içi ve yurt dışı fuarlara götürdüklerini de hatırlattı. Başkan Erdoğan, “Bu sayede, üyelerimizin mesleklerindeki gelişmeler ile yeni ürünleri yerinde görüp yakından takip etmelerini ve daha donanımlı hale gelmelerini, böylelikle de sektörlerimizin rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz. Odamızın kaynaklarının tamamını üyelerimizin kullanımına açarak, son 2 yılda Nefes Kredisi olarak 168 milyon TL’lik finans ve destek oluşumuna öncülük ettik. Odamız, 7/24 online çalışmaktadır… Belge hizmetlerimizin üçte ikisi, tahsilatımızın yüzde 53’ü, online gerçekleştirilmektedir. Şirket kuruluşlarında, odamız ‘Tek Durak Ofis’ olarak hizmet vermektedir. Üyelerimiz, tüm işlemlerini artık hiçbir yere gitmeden bizde yaptırabilmektedir. Harç bedelleri, ilan bedelleri ile rekabet kurumu payı, odamızda tahsil edilmektedir. Kayıt sonrası maliye ve sigorta bildirimleri, online olarak odamızca yapılmaktadır. Şirket kuruluşlarında daha önce noterlerde yapılan tüm işlemler, artık odamızda bitirilebilmektedir.” diye konuştu.

 

“ÖNEMLİ BİR SORUMLULUĞU ÜSTLENDİK”

DTO Başkanı Erdoğan, sözlerini, Yüksek İstişare Kurulu’nun şehir adına önemli bir sorumluluğu üstlendiğini; eğitimi, iş ve mesleki tecrübesiyle bunun hakkını vererek, güzel işlere imza atacağına inandığını dile getirerek tamamladı. “Yaşça daha genç isimlerin dinamizmi ile daha tecrübeli isimlerin rehberliğini bir araya getirerek, yeni bir sinerji oluşturmaya çalıştık.” diyen Başkan Erdoğan, kurul üyelerine kolaylık ve başarı diledi.

 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın doğal başkanı olduğu kurulda, şu isimler yer alıyor:

UĞUR ERDOĞAN / DENKO ULUSLARARASI NAKLİYE TEKSTİL KİMYA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

CEYHAN SALDANLI / BEREKET ENERJİ GRUBU ANONİM ŞİRKETİ

ALİ ATLAMAZ / MENDERES TEKSTİL A.Ş.

NEVZAT ÖZEL / NESA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MUSTAFA SEMERCİ / PAMUKKALE KABLO SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

OZAN KATRANCI / OZANTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

OKTAY MERSİN / SADIKLAR OTOMOTİV TEKSTİL KONFEKSİYON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

MUSTAFA KÜÇÜKER / KÜÇÜKER TEKSTİL DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

İSMAİL GÜN / GÜN GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

M.KEMAL ÖZDEMİR / DOK-SAN DENİZLİ DOKUMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

RIDVAN ERDEMİR / ER-PA ÖZEL DENİZLİ SAĞLIK HASTANESİ ANONİM ŞİRKETİ

SÜLEYMAN KOCASERT / MODEKO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

BÜLENT İNCE / GÖRKEM İPLİK TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

M. MESUT AYGÖREN / AYGÖREN TURİZM İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

İZZET SERHAT ÇATALBAŞ/ ULUS İNŞAAT

ZORHAN SANCAR / PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ DENİZLİ ŞUBESİ

OKAN ÖZGÜR / ÖZGÜRLER İNŞAAT VE SIHHİ TESİSAT MALZEMELERİ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

EROL AKÇA / AKÇA TAŞ VE KUM OCAKLARI, MADENCİLİK, MERMER SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MUSTAFA KAYNAK / KAYNAK İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

FARUK İNCEOĞLU / İNCEOĞLU MAKİNA TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

OSMAN AYDINLI / GAMATEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

H. MAZLUM BABABALIM / PAMUKKALE TURİZM SEYAHAT SANAYİ AKARYAKIT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

NURETTİN SERT / EĞİTİMCİ

İLHAN YAŞAR / İŞ ADAMI

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık