Çinli yatırımcılar Çal üzümü ve şarabı için geldi

Çal ilçesi, Çin’den gelen devlet görevlileri ile yatırımcıları ağırladı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın davetiyle ilçeye gelen Çinliler, Çül üzümü ile Çal şarabına hayran kaldılar. Çinli yatırımcılar, ekonomik işbirliğine hazır olduklarını ve Çal’a yatırım yapmak istediklerini söylediler. Başktan Akcan ise, yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti.

Çinli yatırımcılar Çal üzümü ve şarabı için geldi
  • 19 Ağustos 2019, Pazartesi 17:33

Çinli Heyet ilk önce Başkan Fethi Akcan’ı makamında ziyaret ettiler. Ardından Ezel Şarapları ve Erdel Şarapları firmalarını gezen Çinli Heyet, Kuzu Bağ Evi’nde yemek yedi, şarap tattı. Başkan Akcan, Türkiye’nin en fazla şaraplık üzümünün Çal bölgesinde yetiştiğini, Türkiye’de üretilen şarabın da yüzde 56’sının yine aynı bölgede üretildiğini söyledi. Akcan, “Şarabımız ve üzümlerimiz kaliteli. Ancak, markalaşma ve ihracatta sıkıntılarımız var. Çal şaraplarının dünyaya açılma vakti geldi. Bu nedenle yatırımcılarımızı, ithalatçıları Çal’a davet ettik. Yatırımcılara biz garantörlük yapacağız” dedi.

Akcan, turizm seferberliği başlattıkları Çal’a Çinli turistlerin gelmesi için de Çinli turizm seyahat acentalarının yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini, gelen heyetin içinde turizmcilerin de yer aldığını sözlerine ekledi.

Çin heyetinde 5 devlet görevlisi ile tekstil, turizm, şarap ve inşaat sektörlerinden 4 yatırımcı yer aldı. Çinli yatırımcılar, “Çal şarabı kaliteli, ancak çok ucuz. Uluslararası piyasalarda bu şarap daha yüksek fiyatlara satılmalı. Çal’da şarap fabrikalarına ortak olmak, yeni fabrika açmak gibi konularda temaslarımız devam edecek. Çal’da şişesi 2.5 dolara satılan şarabın kadehi Çin’de 2.5 dolar seviyesinde. Çin ile Çal’ın yapacağı ekonomik işbirliğinden taraflar karlı çıkacak” ifadelerini kullandılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık