Çiftçilerden Çin çekirdeği tepkisi

Baklan ilçesindeki çiftçiler, Çin'den ithal edilen siyah ayçiçeği çekirdeği nedeniyle ürettikleri beyaz çekirdeğin ellerinde kaldığını söyleyip tepki gösterdi.

Çiftçilerden Çin çekirdeği tepkisi
  • 29 Ocak 2019, Salı 20:50

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Baklan ilçesini ziyaret etti. İlçe sakinleriyle bir araya gelen Sancar, sorun ve sıkıntıları dinledi. Ürettikleri beyaz ayçiçeği çekirdeğini satamadıklarını söyleyen çiftçiler, bu yıl Çin'den ithal edilen siyah çekirdeğe dikkat çekti. Ürettikleri ayçiçeği çekirdeğinin ellerinde kaldığını söyleyen çiftçiler, çuval dolusu ürünlerini yere döktü. Milletvekili Sancar, çiftçilere, sorunlarının çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

 

Milletvekili Sancar, "Baklan ilçemizde ayçiçeği çekirdeği para etmediği için mağdur olan çiftçimizin sorunlarını biliyoruz. Çiftçimiz ve üreticimizin dertlerine derman olabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Her platformda onların sorunlarını dile getiriyor ve çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Ancak patatesi, soğanı 6 liradan, çekirdeği 2 liradan sattıran Tarım Bakanını istifaya davet ediyoruz" dedi.

DHA / Baklan - Deniz TOKAT

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık