Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kısa süre içerisinde kestane şekeri ve çikolatalı kestanede seri üretime geçecek. Marka tescil işlemleri tamamlanan kestane şekeri "Alandız Kestane Şekeri" adı altında piyasaya sunulacak.

Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya destek
  • 04 Ocak 2019, Cuma 14:19

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor, sağlık, turizm ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği destekle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seri kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretimine hazır hale geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının yılda 300 ton kestane üretimi yapan Alandızlılar ile yaptığı işbirliği sonucu kurulan kestane üretim tesisi ilk demo üretimini yaptı. Katma değerli ürün elde edilerek üreticinin ve bölge halkının daha fazla gelir sağlaması için yapılan çalışmalar kısa süre sonra meyvelerini verecek. Tesiste kestane şekeri ve çikolatalı kestanede seri üretime geçilecek. Marka tescil işlemleri de tamamlanan kestane şekeri kısa süre sonra,  "Alandız Kestane Şekeri" adı altında piyasaya sunulacak.

Büyükşehir her zaman üreticinin yanında

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin gelişimi ve yararına olan her projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Başkan Osman Zolan,  "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, ortak olduğumuz Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde inşallah en kısa sürede seri üretime geçilecek. Böylesi güzel yöresel ürünümüzü, öncelikle yurt içi, inşallah zamanla da tüm dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz. Biz her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu güzellikler Denizlimize kazanç olarak dönecek. Şimdiden Alandıza, Denizli’ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık