Denizlililerin gazoz isyanı

Şu sıralar sosyal medyada sessiz sedasız bir isyan büyüyor. ABD ile yaşanan gerilim sonrası başlayan boykotlarla kentin en ünlü içeceği olan gazozun fiyatının ABD’li kola firmasının fiyatını geçmesine tepki her…

Denizli Manşet

Denizliguncel.com’un facebook kullanıcılarına dayandırdığı haberine göre; Denizlililer, bugünlerde duygusal bağ kurdukları gazoz markasıyla fiyat anlaşmazlığı yaşıyor. Özellikle facebook kullanıcıları, üye oldukları gruplarda bulundukarı mahallelerdeki bakkal ya da marketlerden gazozun satış fiyatını paylaşarak isyanlarını dile getiriyorlar.

 

Facebook kullanıcıları, ABD ile yaşanan gerilimin ardından alınan boykot kararları sonrası gazozun fiyatının aşırı arttığına dikkat çekiyorlar. Kıyaslama yapan bazı facebook kullanıcıları da 2 litrelik bir gazozun, ABD’lı kola firmasının 2,5 litresinin fiyatından yüksek olduğunu belirterek görsellerle bu iddiasını destekliyor.

 

Serbest piyasa ekonomisi malın satış fiyatını satıcı belirleyeceği anlamına geliyor, ancak Denizlililer, duygusal bağ kurdukları bu gazoz markasından biraz daha anlayış bekliyor.